16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli de aur pentru reuşita primei întâlniri

Reguli de aur pentru reuşita primei întâlniri

Prima întâlnire este momentul în care trebuie să afişaţi o imagine perfectă, pentru a face o impresie plăcută celui cu care vă veţi vedea. Câteva sfaturi vă vor ajuta să treceţi cu bine peste acest obstacol şi, cine ştie, poate mâine vorbiţi de o a doua întâlnire.

O stare de nelinişte vă chinuieşte acum, că aţi acceptat invitaţia de a vă întâlni cu domnul acela drăguţ, pe care îl admiraţi de ceva timp. Asiguraţi-vă că în noaptea precedentă aveţi parte de cele opt ore obligatorii de somn şi, dacă se poate, dormiţi şi în după-amiaza dinaintea întâlnirii. Beţi multă apă şi reduceţi pe cât posibil consumul de cofeină.
N-ar fi rău pentru a scăpa de starea aceea uşor neplăcută de stres să încercaţi să vă relaxaţi. Puteţi da o fugă la sală sau puteţi să încercaţi să vă plimbaţi. Fiţi însă cu ochii pe ceas şi planificaţi-vă din timp toate lucrurile pe care le aveţi de făcut, pentru a nu întârzia nici măcar cinci minute. Fiţi măcar la început punctuală.
Mare grijă şi atunci când ajungeţi în faţa şifonierului pentru a alege ţinuta potrivită. Indiferent că veţi ieşi la o pizza sau într-un restaurant, încercaţi să nu alegeţi ceva prea strâmt sau prea scurt. Pare un clişeu vechi şi demodat, însă cel cu care vă întâlniţi pentru prima dată ştie puţine despre dumneavoastră. Îşi va crea o primă impresie şi aceasta nu trebuie să fie greşită.
Încercaţi să alegeţi din garderobă acele piese potrivite locului,  în care se va derula prima întâlnire. Purtaţi haine în care vă simţiţi încrezătoare şi care sunt confortabile. La prima întâlnire oricum veţi fi agitată şi numai o curea care să vă strângă prea tare v-ar mai lipsi.
Aveţi, de asemenea, grijă cu parfumul. Încercaţi să vă abţineţi să vărsaţi toată sticluţa pe dumneavoastră.
După ce toate aceste aspecte au fost puse la punct, trebuie să recapitulaţi câteva lucruri esenţiale, care vor asigura reuşita acestei întâlniri.

Bine de ştiut…

Odată ajunsă la locul întâlnirii încercaţi să fiţi cât mai relaxată. Ieşirile de acest fel au ca scop găsirea unui partener pe termen lung, de obicei, însă acesta nu e un motiv să deveniţi prea serioasă sau crispată.
Puteţi încerca un joc de-a tipa inaccesibilă şi să-l priviţi cum face eforturi să vă cucerească. Aveţi însă grijă să nu exageraţi, pentru că s-ar putea să riscaţi ca prima întâlnire să fie şi ultima.
Altă regulă importantă de care trebuie să ţineţi cont ar fi aceea de a încerca să evitaţi pe cât posibil să vorbiţi despre foştii iubiţi. Chiar dacă impresia dumneavoastră este că puteţi naşte puţină gelozie în sufletul partenerului, lucrurile nu stau deloc aşa. E foarte posibil ca persoana aflată de cealaltă parte a mesei să creadă ori că aţi rămas încă ancorată în trecut, ori că nu aveţi gânduri serioase în ceea ce-l priveşte.
E drept că e bine să încercaţi să lămuriţi şi câteva aspecte legate de relaţiile trecute, dar asta nu se face, în nici un caz, la prima întâlnire.
De asemenea, nu  vă obosiţi partenerul cu tot felul de teme plictisitoare, despre distracţiile voastre ca între fete, despre ultimele tendinţe ale modei sau despre sportul dumnevoastră preferat printre rafturile magazinelor.
Nu vă agăţaţi cu disperare de orice şansă de a scăpa de singurătate – e un fel de bumerang care se va întoarce împotriva dumneavoastră, de fiecare dată. O primă condiţie pentru a vă găsi perechea e să fiţi împăcată cu dumneavoastră înşivă, încercând să vă conştientizaţi atuurile şi să afişaţi o imagine a unei persoane pline de încredere.

Un partener de conversaţie model

Încercaţi, de asemenea, să fiţi şi o bună ascultătoare. De obicei, bărbaţii apreciază o femeie care foloseşte conversaţia, dar se simt la fel de bine când ea alege doar să asculte. Lăsaţi-l pe el să strălucească în ochii dumneavoastră, povestindu-vă vrute şi nevrute… Avantajul în a asculta tot ce spune este că puteţi obţine informaţii preţioase.
Există însă situaţii în care partenerul dumneavoastră este cam sărac în cuvinte, aşa că, pentru a alunga tăcerea mormântală, trebuie să încercaţi să duceţi dumneavoastră frâiele unei conversaţii. Nu exageraţi, însă.
Arătaţi-vă interesată de ceea ce gândeşte el şi ce vă spune. Păstraţi o atitudine pozitivă. Sugeraţi-i, de exemplu, lucruri despre care credeţi că îi vor surâde, în loc să-i spuneţi doar ce vreţi dumneavoastră să faceţi. Respectaţi limitele şi în ceea ce priveşte timpul, abilităţile şi banii partenerului.
Şi, chiar dacă sunt momente în care vă plictiseşte sau realizaţi că el nu este potrivit pentru dumneavoastră, nu uitaţi de politeţe. Spuneţi mulţumesc, zâmbiţi şi comportaţi-vă normal. Încercaţi în astfel de situaţii să vă trataţi partenerul ca pe un asociat de afaceri.
Dincolo de toate aceste aspecte, încercaţi să vă simţiţi bine. Poate nu va mai fi o a doua întâlnire. Niciodată nu se ştie, aşa că distraţi-vă şi trăiţi fiecare clipă, având în minte ideea că este vorba doar de o întâlnire  şi nu de un examen solicitant şi stresant.
Aveţi grijă şi în momentul de final al întâlnirii, cel cu nota de plată.
În mod tradiţional, băiatul plăteşte, însă, în zilele noastre, tot mai multe cupluri aleg să împartă nota de plată nemţeşte. Dacă el se oferă să achite întreaga consumaţie şi insistă, cu atât mai bine, dar măcar schiţaţi gestul de a căuta portofelul în poşetă.

De evitat…
La prima întâlnire, cu nici un chip nu încercaţi să vă construiţi o imagine de împrumut, la fel cum nu vă grăbiţi să judecaţi o persoană la prima vedere.
De asemenea, un lucru destul de important nu acceptaţi invitaţia la el acasă şi nici dumneavoastră nu vă grăbiţi să primiţi în dormitor un străin sau să ascultaţi muzică la un pahar de vin. La prima întâlnire încercaţi să fiţi prudentă. Un pas pripit poate nimici ceea ce s-ar putea transforma într-o relaţie frumoasă şi puteţi oferi impresii greşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII