10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCotlet de porc în sos de mere şi soia

Cotlet de porc în sos de mere şi soia

Ingrediente (pentru 4 porţii): 1/4 cană suc de mere, 2 linguri sos de soia, 4 cotlete de porc, 2 linguriţe ulei de măsline, 4 fire de ceapă verde tocate mărunt, 1 căţel de usturoi pisat, 4 bucăţi de şuncă tăiate foarte subţire, 2 căni de varză tocată, 2 căni de mazăre congelată.
Mod de preparare: Amestecaţi sucul de mere şi sosul de soia într-un castron. Adăugaţi cotletele de porc, pe care trebuie să le înmuiaţi în acest amestec pe ambele părţi. Separat, încălziţi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Adăugaţi carnea de porc în tigaie, păstrând marinada. Prăjiţi cotletele la foc iute pe fiecare parte, timp de 2-3 minute, sau până când sunt rumenite. Scoateţi-le pe un platou. Reduceţi intensitatea focului şi puneţi ceapa, usturoiul şi şunca în tigaia în care aţi prăjit carnea de porc. Amestecând continuu, căliţi ingredientele timp de 5 minute sau până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi varza şi mai lăsaţi pe foc 3-4 minute. Adăugaţi cotletele de porc şi marinada rămasă şi acoperiţi tigaia. Fierbeţi preparatul la foc mic, timp de 8-10 minute sau până când carnea se pătrunde. Adăugaţi boabele de mazăre în ultimele 5 minute ale procesului de preparare şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII