10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTransparenţă, eleganţă şi senzualitate, la modă

Transparenţă, eleganţă şi senzualitate, la modă

Transparenţa voalului şi a dantelei, eleganţa rochiilor şi senzualitatea adusă de roşu, culoarea la modă în sezonul primăvară-vară sunt atributele care guvernează tendinţele începutului de an.

În primăvara şi vara anului 2010, doamnele şi domnişoarele vor străluci şi încânta în egală măsură, dacă vor alege creaţiile la modă.
Croielile şi modelele pe care le recomandă creatorii de modă sunt cât se poate de ingenioase. Se pune accentul pe fâşii de material care acoperă strategic doar anumite părţi ale corpului, restul fiind dezvăluit fie prin dantelă, fie prin voal, ambele transparente. Aceste combinaţii inedite vor face din fiecare doamnă şi domnişoară o apariţie care nu va fi trecută cu vederea.
Femeia lui Roberto Cavalli va încânta, îmbrăcată în materiale diafane, fluide, de o transparenţă delicată, cu imprimeuri florale într-o paletă de culori mult mai uşoare decât cele folosite în colecţiile anterioare. Iar atunci când situaţia o va cere, va înlocui transparenţa unei ţinute de seară cu rochiţe şi pantaloni, completate de tunici subţiri, dar şi de sacouri bărbăteşti. Din garderoba masculină vor completa ţinuta unei doamne sau domnişoare în pas cu moda eşarfele clasice, care vor îmbrăca în mod armonios gâtul. De remarcat la Cavalli şi detaliile romantice: volanele discrete, ornamentele florale efectuate din material, nu doar imprimate, dar şi tricoturile subţiri.
Mattew Williamson, designerul preferat al vedetelor, vine cu alte sugestii. Pentru colecţia primăvară-vară 2010, el a pregătit un ansamblu strălucitor, în care defilează rochii metalice, imprimeuri orientale, jachete „înmuiate“ în argint, funde elegante, ataşate sandalelor neon şi, bineînţeles, o abundenţă de culoare.
Femeia modernă şi activă, care se remarcă printr-o senzualitate discretă şi rafinată, va fi încântată de colecţia Irina Schrotter şi Răzvan Ciobanu. Nu se regăsesc în creaţiile lor străluciri inutile, exces de accesorii, stridenţe de vreun fel. Decolteul adânc al unei salopete va fi compensat de puritatea culorii alb şi de lejeritatea pantalonilor, în vreme ce rochiile mini, aduse în lumina reflectoarelor prezentărilor de modă purtând semnătura designerilor, au decolteuri înalte.
Femeia de afaceri se va lăsa şi ea inspirată de combinaţia de sacou alb şi fustă galbenă sau de un top asimetric şi un pantalon-banană, în care se va putea îmbrăca seara, atunci când grijile afacerilor vor fi date uitării. Nu lipsesc din colecţie nici rochiile lungi, care vor atrage atenţia asupra decolteurilor, vor marca talia, în timp ce lărgimea fustelor vaporoase va ascunde zone de care doamnele sau domnişoarele sunt mai puţin mulţumite.

În lumea culorilor

Culoarea pasiunii, a senzualităţii, va trona peste toate celelalte nuanţe ale noului sezon. Prada, Oscar de la Renta, DKNY, Jeremy Scott, Marchesa, Sonia Rykiel, Marc Jacobs, Alexander McQueen, Jill Sander sau Ruffian au inclus în colecţiile sezonului primăvară-vară o nuanţă a acestei culori: roşu-mac, roşu-corai, roşu-violet sau roşu-sângeriu.
Urmând sfatul designerilor, fie că alegeţi o rochie de seară sau una de cocteil, roşul pare să fie cea mai bună soluţie în următoarea perioadă. Dacă optaţi pentru o ţinută astfel colorată, trebuie să aveţi însă mare grijă la accesorii, pentru a nu trece pragul către vulgaritate. Aveţi undă verde să folosiţi tocurile sexy la o rochie roşie, la fel cum puteţi opta pentru brăţările aurii sau pentru cele mai îndrăzneţe.

Accesoriile sezonului primăvară-vară 2010

Odată ţinuta aleasă, nu trebuie neglijate nici accesoriile. În acest sezon, revin beretele şi pălăriile, sandalele cu toc înalt care fac picioarele mai sexy ca niciodată, curelele late cu catarame mari, genţile supradimensionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS