17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Librărie-cramă în Australia
Amatorii de lectură din Sydney, Australia, au de acum ocazia de a îmbina pasiunea pentru literatură cu plăcerea unui păhărel de alcool, savurat în linişte, după ce un lanţ de librării a completat oferta de cărţi cu una de vinuri. Reuters scrie că librăria Berkelouw Books pune la dispoziţia clienţilor săi o cameră de lectură specială, unde, în afară de cărţi, vizitatorii pot savura şi o gamă variată de vinuri şi brânzeturi tradiţionale australiene. Cititorii se pot aşeza confortabil pe o canapea, în faţa unui platou cu bunătăţi, înconjuraţi de rafturi întregi de cărţi noi şi vechi. Podele bine ceruite, ferestre largi şi butoaie cu vin completează spaţiul, pentru a crea cea mai bună atmosferă pentru lectură. Proprietarii librăriei spun că au ales o selecţie de vinuri care se potrivesc perfect cu lectura şi compania prietenilor, mai ales că în librăria-cramă există şi o formaţie de jazz, care completează atmosfera cu muzica ei.

Câştigător la loto din greşeală
Un american din Kentucky a câştigat marele premiu al loteriei locale graţie unui bilet care a fost jucat din greşeală, informează site-ul zigonet.com. Rob Anderson, de 39 de ani, a vrut să facă un cadou deosebit şi să ofere la trei dintre prietenii săi câte un bilet la loto. Numai că, în loc să imprime trei variante de joc pe trei bilete diferite, casiera a greşit şi a făcut un bilet care le conţinea pe toate trei. Rob Anderson a remarcat greşeala, însă a decis să păstreze biletul pentru el şi să cumpere altele pentru prieteni. Nu a dat prea multă importanţă acestei întâmplări, însă nu mică i-a fost mirarea când, la extragerea loto, a constatat că numerele câştigătoare se aflau pe biletul jucat din greşeală. Bărbatul a câştigat fabuloasa sumă de 128,6 milioane de dolari şi încă se gândeşte cum să folosească toţi aceşti bani.

Un britanic a dormit într-un iglu construit în curte
Un britanic de 28 de ani a dorit să încurajeze copiii de pe strada pe care locuieşte să se joace mai mult pe afară, motiv pentru care a petrecut o noapte într-un iglu pe care l-a construit cu ajutorul micuţilor. După cum informează site-ul zigonet.com, britanicul şi-a dedicat o zi din timpul său liber construirii unui iglu veritabil, din zăpadă şi gheaţă, care este locuibil şi care poate adăposti fără probleme o persoană. Pentru a-i răsplăti pe micuţi pentru implicarea în acest proiect şi pentru a-i convinge că joaca afară este un lucru benefic, bărbatul le-a promis că va sta o noapte în iglu, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute. S-a ţinut de promisiune şi a dormit acolo o noapte întreagă, înfofolit în haine călduroase şi vegheat doar de lumina unei lumânări. „Am fost surprins să văd câtă căldură poate degaja o lumânare într-un spaţiu redus“, a spus britanicul după noaptea petrecută în iglu.

Miley Cyrus încheie socotelile cu Hannah Montana
Miley Cyrus va renunţa la rolul Hannah Montana, care a făcut-o celebră, ea filmând acum ultimul sezon al serialului care a cucerit inimile copiilor şi ale adolescenţilor din întreaga lume. Site-ul starpulse.com informează că reprezentanţii canalului de televiziune Disney Channel au confirmat faptul că 2010 este ultimul an în care serialul „Hannah Montana“ va mai fi produs. Informaţiile făcute publice au pus, totodată, capăt şi speculaţiilor referitoare la viitorul personajului, despre care se vehicula că va apărea şi în câteva filme de lungmetraj. „Planul nostru este să încheiem filmările la finalul acestei serii, însă noile episoade vor rula cel puţin încă un an de acum încolo“, a anunţat vicepreşedintele responsabil cu programele în cadrul Disney Channel, care a adăugat că producţia ultimului sezon al serialului va începe pe 18 ianuarie şi se va încheia în această vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS