10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGarderoba pentru serviciu a viitoarelor mămici

Garderoba pentru serviciu a viitoarelor mămici

Sarcina este poate cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei femei, însă, în acelaşi timp, este şi o provocare de ordin fizic, emoţional şi chiar vestimentar.
Dacă sunteţi însărcinată şi preferaţi să mergeţi în continuare la serviciu, va trebui să arătaţi cât se poate de bine, indiferent de cât de mult a crescut burtica. Din fericire, moda din ziua de azi oferă posibilităţi nelimitate, iar liniile vestimentare şi colecţiile de haine dedicate femeilor însărcinate sunt din ce în ce mai generoase. În plus, multe dintre obiectele vestimentare de bază sunt accesibile pentru orice buzunar, iar dacă ştiţi ce să cumpăraţi, nu va fi nevoie să vă cheltuiţi toţi banii pentru a vă îmbrăca stilat, elegant, dar şi confortabil în cele nouă luni de sarcină. Vă oferim câteva sfaturi practice, indicându-vă de ce aspecte e bine să ţineţi cont atunci când mergeţi să cumpăraţi haine în calitate de viitoare mămici.

Optaţi pentru ţinute „cuminţi“

Hainele într-o singură culoare sau în nuanţe pale sunt perfecte pentru vestimentaţia de serviciu a unei femei însărcinate. În cazul viitoarelor mămici, combinaţiile de haine de acest fel sunt mai de efect decât o ţinută în culori aprinse. Tonurile mai închise sunt practice, în primul rând pentru că, aşa cum ştiţi, au efect de subţiere, aşa că burtica va părea mai mică decât este în realitate. Nu spunem că este nevoie să ascundeţi faptul că sunteţi însărcinată, însă nu este indicat nici să expuneţi sarcina în mod exagerat. Prin urmare, este bine să renunţaţi să purtaţi la serviciu haine în culori ţipătoare şi, în egală măsură, evitaţi să vă afişaţi în haine mulate. În schimb, este potrivit să purtaţi combinaţii „cuminţi“ de haine negre, bej, maro, gri, albastru sau kaki. Dacă totuşi simţiţi că astfel de haine nu vă reflectă suficient de bine personalitatea, puteţi lumina ţinuta cu ajutorul unor accesorii îndrăzneţe. Puteţi purta eşarfe, pălării, bentiţe şi bijuterii masive, care să corespundă gusturilor dumneavoastră. În plus, avantajul accesoriilor este acela că le veţi putea purta şi după ce naşteţi.

Evitaţi hainele largi

În timpul sarcinii, silueta dumneavoastră este oricum schimbată, aşa că ultimul lucru pe care vi-l doriţi este ca hainele pe care le purtaţi să vă facă să păreţi şi mai grasă. Probabil că hainele largi vă vor ajuta să ascundeţi cu succes burtica, însă efectul va fi contrar: din cauza obiectelor vestimentare largi, silueta dumneavoastră va părea şi mai masivă. Din acest motiv, este recomandat ca hainele pe care le alegeţi să fie mărimea dumneavoastră şi este de preferat să conţină şi material elastic. Aceste haine elastice prezintă un dublu avantaj: în primul rând, veţi obţine confortul de care aveţi nevoie, iar în al doilea rând le veţi putea purta şi după ce perioada sarcinii se încheie.

Pantaloni şi fuste

Atunci când vă cumpăraţi pantaloni, optaţi pentru cei evazaţi sau cu o croială de acest tip. Astfel, forma corpului dumneavoastră va părea mai echilibrată şi mai proporţională. Fustele pe care alegeţi să le purtaţi trebuie să fie suficient de lungi încât să vă simţiţi confortabil atunci când vă aşezaţi. Dacă aveţi picioare frumoase, subţiri, nu le ascundeţi dacă sunteţi însărcinată: optaţi pentru fuste-creion cu talie joasă. În această perioadă, este bine să evitaţi fustele foarte scurte şi pe cele cu crăpături generoase.

Nu subestimaţi puterea unei jachete

Continuaţi să purtaţi jachetele şi sacourile preferate şi dacă sunteţi însărcinată – va trebui doar să lăsaţi deschişi nasturii. Dacă silueta nu vă permite, încercaţi jachetele din colecţiile dedicate femeilor însărcinate. Croiala acestor sacouri este de obicei mai largă, astfel că silueta dumneavoastră va fi echilibrată. Puteţi completa ţinuta cu o eşarfă lungă: înfăşuraţi-o în jurul gâtului şi lăsaţi capetele să atârne peste haină şi astfel veţi masca puţin burtica de sub jachetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS