11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Adună cutii din aluminiu pentru a-şi plăti nunta
Andrea Parrish şi Peter Geyer sunt doi britanici care urmează să se căsătorească pe 31 iulie anul acesta. După cum informează site-ul 7sur7.be, în loc să înceapă să strângă cureaua pentru a-şi plăti nunta, cuplul s-a gândit la o soluţie ingenioasă pentru a face rost de bani. Cei doi tineri au hotărât să colecteze 400.000 de cutii de aluminiu, recipiente pentru diverse băuturi alcoolice şi răcoritoare. Această iniţiativă ecologică şi economică le-ar aduce aproximativ 2.500 de euro, suma de care au nevoie pentru o nuntă ca-n poveşti. Tinerii îndrăgostiţi sunt însă departe de obiectivul propus, căci au strâns doar 20.300 de cutii. Ei au realizat însă un site dedicat iniţiativei lor (www.weddingcans.com), idee care s-a dovedit bună, pentru că au primit în dar încă 27.700 de cutii. Acum mai au de strâns aproximativ 350.000 pentru a-şi realiza visul.

Toalete ultrarezistente pentru pacienţii obezi
Reprezentanţii serviciilor sanitare din Marea Britanie au decis de curând să cumpere scaune de toaletă ultrarezistente, care să fie pe placul şi pe gabaritul persoanelor care suferă de obezitate gravă, informează site-ul zigonet.com. Noile toalete, realizate din oţel ranforsat, se află, deocamdată, în stadiu de prototip şi urmează să fie testate în cadrul instituţiei medicale Lincoln County Hospital. În plus, în acelaşi scop, conducătorii serviciilor sanitare au cumpărat şi paturi uriaşe, în care pot sta confortabil chiar şi pacienţii care cântăresc peste 300 de kilograme, acestea fiind dotate cu macarale şi sisteme de scripeţi. Conducerea spitalului care implementează pentru prima dată această măsură speră că astfel va putea furniza servicii de calitate pentru toţi pacienţii, indiferent de gabaritul lor.

Cinema la tine în… cască
Unul dintre accesoriile create recent pentru playere multimedia şi telefoane mobile merită atenţia publicului, din motive neaşteptate. Potrivit site-ului 7sur7.be, mai nou s-a inventat un dispozitiv numit „casca-televizor“, care permite utilizatorului să vizioneze filme şi videoclipuri, izolându-se complet de lumea din afară. Dispozitivul este compus dintr-un fel de şapcă dotată cu o vizieră lungă şi apărătoare laterale, care nu lasă lumina să strice vizionarea, la capătul cărora se află un buzunar special pentru telefonul mobil, dar şi o lupă situată la mijlocul vizierei. Mulţi spun că este cel mai neinspirat accesoriu de acest fel, nefiind nici practic, nici stilat. Singurul avantaj al dispozitivului ar putea fi considerat faptul că utilizatorul nu vede şi nici nu aude nimic, nici măcar feţele amuzate ale oamenilor din jur.

Dannii Minogue este însărcinată
Cântăreaţa australiană Dannii Minogue a anunţat că este în al nouălea cer, după ce doctorii i-au confirmat că este însărcinată, informează site-ul starpulse.com. Artista, care este sora celebrei Kylie Minogue, urmează să nască în această vară copilul iubitului ei, jucătorul de rugbi Kris Smith. Veştile au sporit speculaţiile făcute de presă, potrivit cărora, datorită sarcinii, Dannii ar părăsi show-ul de televiziune „The X Factor“, la care participă împreună cu Simon Cowell, Cheryl Cole şi Louis Walsh. „Ar fi de înţeles dacă ar prefera să îşi dedice timpul bebeluşului şi să nu se streseze în timpul emisiunii. Oricum, nu cred că s-a gândit atât de departe. Este doar încântată la gândul că va fi mămică“, a declarat un apropiat al artistei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS