22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Copiii, bancheri de succes
O bancă a copiilor, creată special pentru micuţii săraci funcţionează de ceva timp în Bihar, India, bucurându-se de succes. Datorită reuşitelor excepţionale, copiii au devenit un fel de motoare economice în unele sate din statul indian. Bal Vikas Khajana este o mică bancă indiană, care, pe lângă faptul că gestionează economiile copiilor, le acordă acestora mici împrumuturi. Banii sunt acordaţi strângătorilor de gunoaie, celor care muncesc în mici fabrici, celor care sunt nevoiţi să aibă un job din motive familiare. Împrumuturile pot fi acordate pentru a fi folosite pentru dezvoltarea unei afaceri sau pentru soluţionarea unor probleme de sănătate. Ashna, un adolescent de 16 ani dintr-un mic sat din districtul Muzzafarpur din Bihar, a primit împrumutul tocmai pentru acest ultim motiv. Tatăl său este imobilizat la pat din cauza unor probleme la spate, iar magazinul familiei, care până acum era administrat de acesta, era pe punctul de a fi închis. Ashna a reuşit să obţină împrumut de la Bal Vikas Khajana 2.500 de rupii, cu care a cumpărat medicamente pentru tatăl său. Cu încasările obţinute, acum achită împrumutul la bancă şi îşi ajută familia.

Yoko Ono îşi scrie memoriile
Yoko Ono, văduva legendarului John Lennon, fost membru al trupei The Beatles, a anunţat că va scrie un volum de memorii în care va povesti despre anii ei de căsnicie alături de celebrul muzician britanic. „Mi-ar plăcea să fac asta. Va trebui doar să găsesc timpul necesar. Aceasta va fi următoarea mea carte, pe care o voi scrie în viitorii cinci ani“, a declarat Yoko Ono. Anunţul este destul de surprinzător, având în vedere că Yoko Ono a susţinut timp de zeci de ani că nu îşi va scrie niciodată memoriile, pentru că se teme să nu rănească familiile apropiaţilor „celor patru magnifici“, inclusiv pe Cynthia Lennon, fosta soţie a lui John Lennon.
Yoko Ono a declarat că intenţionează să dezvăluie în acest volum de memorii toate detaliile aventurii sale cu John Lennon, care s-a transformat ulterior într-o căsnicie, şi că va demonta miturile despre implicarea ei în destrămarea trupei. „Spre deosebire de Cynthia, Yoko nu şi-a spus niciodată propria poveste despre The Beatles şi nici nu a făcut mărturisiri în public despre aventura şi căsătoria ei cu John, aşa că acest volum este aşteptat cu mare nerăbdare. Ea a spus întotdeauna că nu a avut nici o vină în legătură cu destrămarea The Beatles, deci aceste memorii reprezintă şansa ei de a explica lucrurile şi de a le clarifica“, a declarat un critic muzical.

Cea mai periculoasă meserie din lume
În cazul în care sunteţi nemulţumit de locul dumneavoastră de muncă, puteţi răsufla uşuraţi, pentru că altora le merge mult mai rău. Este cazul lui Somphop, un thailandez de 22 de ani, care îşi riscă viaţa în fiecare zi, din cauza locului de muncă ales. Tânărul thailandez este plătit să se lupte cu crocodilii la Grădina Zoologică Samphran Elephant Ground and Zoo din Bangkok, pentru a atrage vizitatori. În ciuda faptului că meseria aleasă este una dintre cele mai periculoase, Somphop afirmă că pentru el dresajul şi lupta cu crocodilii sunt o simplă joacă, mai ales că este angajat încă din 1985. Fotograful Bronek Kaminski, care a avut ocazia să participe la una dintre demonstraţiile thailandezului, a povestit câte ceva despre experienţa trăită. „Crocodilii sunt vivace. Nu stau tolăniţi pur şi simplu, dormind toată ziua“.  

Robbie Williams se pregăteşte de nuntă
Popstarul britanic Robbie Williams se pregăteşte să se căsătorească pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor. Potrivit tgcom.it, artistul ar fi cerut-o de nevastă pe iubita sa, Ayda Field, în timpul sărbătorilor de iarnă. De altfel, actriţa americană a putut fi văzută deja purtând un inel cu diamant.
„Robbie nu vrea să aibă o logodnă lungă. Când îşi pune ceva în minte, nimic nu-l poate opri. Şi-a rugat toţi prietenii şi familia să nu-şi facă planuri pentru weekendul de pe 14 februarie. L-a rugat pe prietenul său cel mai bun, Jonathan Wilkes, să-i fie cavaler de onoare şi este foarte posibil ca foştii săi colegi de trupă de la Take That să cânte la nuntă“, a povestit un apropiat al solistului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS