15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSchi în Munţii Apenini

Schi în Munţii Apenini

Regiunea Munţilor Apenini din sudul Italiei a fost mult timp ignorată de turiştii străini, dar, odată ce ajungi în această zonă unde natura domneşte, vei dori să revii. Munţii Apenini ocupă cea mai mare parte a peninsulei şi se continuă până în zona de sud a Calabriei, aproape de Sicilia, aceştia fiind mai degrabă cunoscuţi pentru caracteristicile lor vulcanice. Ceea ce este cu adevărat exotic este că aici sunt multe staţiuni de schi.

Zonele centrale ale Italiei, Abruzzo şi Molise, dar şi zona de sud, Calabria, sunt mai puţin populare pentru turiştii români pasionaţi de schi, deşi sunt printre cele mai interesante şi exotice ale Italiei. Abruzzo a devenit populară după ce scriitorul Hemingway a promovat-o şi a recomandat-o pentru sporturile de iarnă. Regiunile Abruzzo şi Molise sunt cunoscute pentru cele două parcuri naţionale imense pe care le deţin, Parco Nazionale d’Abruzzo şi Gran Sasso. Italienii se mândresc cu faptul că această zonă este cea mai veche din ţară, habitatul uman al regiunii fiind datat cu mai mult de 13.000 de ani în urmă.
Staţiunea cea mai populară din zona Abruzzo este Pescasseroli, fiind şi sediul administrativ al Parco Nazionale d’Abruzzo. Fiind o staţiune mică, dar apreciată de cei pasionaţi de sporturile de iarnă, pentru a petrece un sejur trebuie să vă rezervaţi locul de cazare în avans cu cel puţin o lună. Preţurile de cazare pornesc de la 50 de euro pe cameră într-un hotel de trei stele şi pot ajunge până la 200 de euro, în funcţie de sezon. Staţiunea deţine 15 pârtii de schi dotate cu teleschiuri şi telecabine şi se află foarte aproape de Marea Adriatică, la aproximativ 80 km de oraşul Pescara.

Zona Molise, atracţie medievală

Dacă tot vă aflaţi în zonă, ar fi păcat să ocoliţi satele medievale din Molise. Satul Isernia este un bun punct de plecare în explorarea vechilor aşezări. În anii ’80 a fost descoperită o aşezare foarte veche la periferia acestui orăşel. Dovezile arată că aici au trăit oameni cu un milion de ani înainte de Naşterea lui Hristos. Zona este celebră pentru cele mai vechi urme ale umanităţii din Europa. Merită să vizitaţi aceste sate medievale şi pentru atmosfera de pe străzile medievale, pline de magazine, care vând cele mai delicioase delicatese culinare, cu aceleaşi reţete din Evul Mediu. Migdalele zaharisite şi porchetta, felii din carne de porc făcut la proţap sunt preparatele culinare specifice acestei zone în perioada Sărbătorilor de iarnă.  
Cel mai apropiat aeroport de staţiunile montane este cel de lângă Pescara, Aeroportul Abruzzo. Preţul unui bilet de avion Bucureşti – Pescara porneşte de la 100 de euro de persoană.
În regiunea Calabria, deşi în ultimii ani au fost ademeniţi antreprenorii din nordul Italiei, industria turismului se află încă la început. „Ţinutul Ruinelor“ este dominat de şirul de munţi care coboară spre mare, oferind peisaje ce au fost prima dată descrise de Homer în Odiseea, motiv pentru care localnicii se laudă ori de câte ori au ocazia. Aceasta este o caracteristică a zonei. Calabrezii întotdeauna vor evidenţia aspectele pozitive ale ţinutului în care trăiesc şi niciodată nu se vor plânge de diferenţa atât de mare dintre zona de nord şi cea de sud a peninsulei, din punct de vedere social şi economic. De aceea, ca turist, veţi fi întotdeauna respectat şi bine primit de localnici. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fiţi atenţi la buzunare sau la aparatele foto.  

Gambarie, staţiunea de schi cea mai apropiată de plajă

Pare incredibil, dar la doar 17 km de malul mării se află staţiunea cea mai apropiată din Munţii Apenini. Gambarie, staţiunea de schi cea mai apropiată de plajă, oferă pârtii de schi la o altitudine de 1.100 m până la 1.700 m. Pârtiile sunt dotate cu două telescaune şi teleschiuri. Staţiunea este apreciată mai mult pentru peisajele pe care le oferă. Dacă vă aflaţi pe pârtiile înalte într-o zi senină, veţi putea zări vulcanul Etna şi Insula Sicilia. În perioada Sărbătorilor de Iarnă, ofertele aflate pe site-ul oficial al staţiunii variază de la 280 de euro până la 340 euro/cameră pentru patru zile în sistem de pensiune completă.
Cel mai apropiat aeroport de staţiune este lângă Reggio Calabria, Stretto. Din Bucureşti nu există zbor direct, majoritatea fiind cu escală la Roma. Ofertele de zbor variază de la 90 de euro la 200 de euro, în funcţie de perioada când se face rezervarea biletului.
Agenţiile de turism din România nu au oferte de cazare pentru staţiunea Pescasseroli, dar vă puteţi achiziţiona un sejur prin intermediul site-urilor de rezervări on line. Preţurile pornesc de la 50 euro/noapte, la hotel de 3 stele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS