20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiorbă de potroace

Ciorbă de potroace

Ingrediente:  500 g tacâmuri de pui, 300 g măruntaie (inimi, pipote) de pui, 2 cepe, 2 linguri orez, 2 ouă, 200 ml smântână, 1 l zeamă limpede de varză, 400 g zarzavat (morcov, păstârnac, ţelină), sare, piper, leuştean, pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea tăiată bucăţi, împreună cu măruntaiele, se spală bine şi se pune la fiert în 3 l apă rece cu un vârf de linguriţă de sare. Se spumuieşte bine, iar apoi se adaugă zarzavatul ras pe răzătoarea cu găuri mari sau tăiat în formă de chibrit, şi ceapa tocată mărunt. Se lasă să fiarbă la foc potrivit, în oala acoperită. Când carnea este aproape gata, se pune zeama de varză fiartă separat. Când clocoteşte ciorba, se adaugă orezul fiert şi clătit în apă rece, iar după unul-două clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveşte de sare şi de acreală. Ciorba se mai poate acri cu borş, cu zeamă sau sare de lămâie, ori cu oţet. Cu zeama de varză sau cu borşul se fierbe câteva minute. Cu zeama de lămâie se acreşte numai după ce s-a luat de pe foc, ca să nu se distrugă vitaminele.
Se drege cu gălbenuş de ou şi smântână. Pentru aromă se adaugă leuştean verde sau uscat şi pătrunjel.
Timp de preparare: trei ore
Dificultate: medie
Menţiuni: Adevărata ciorbă de potroace, care te trezeşte din beţia Revelionului, se face fierbând de la început totul în zeamă de varză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS