13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru mâncăruri reuşite

Sfaturi pentru mâncăruri reuşite

– Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş;
– Budincile, musacaua, pilaful de orez se încălzesc întotdeauna în baie de aburi;
– Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge întotdeauna cu puţină zeamă de lămâie sau oţet, astfel dispare mirosul;
– O mămăligă mai „fină“ se poate obţine dacă puneţi două picături de ulei în apa care fierbe, înainte de a turna mălaiul;
– Ficatul devine foarte gustos dacă înainte de a fi prăjit se ţine două-trei ore în lapte şi nu se sărează înainte de a fi pus în tigaie;
– Cartofii se fierb la foc mic deoarece, dacă focul este prea puternic, ei se vor sfărâma la suprafaţă şi vor rămâne tari la mijloc;
– Pentru ca ţelina servită la masă să aibă culoarea albă, aceasta trebuie ţinută două-trei ore în apă cu oţet înainte de preparare;
– Ceapa iese mai gustoasă şi mai crocantă la prăjit dacă o înmuiem în lapte înainte;
– Peştele trebuie întotdeauna frecat cu o felie de lămâie înainte de a-l găti deoarece astfel va păstra un aspect apetisant pentru momentul când trebuie servit;
– La prepararea pastelor, atunci când se cere şi introducerea laptelui, folosiţi mereu lapte nedegresat. Acestea vor fi mult mai gustoase şi sănătoase;
– Usturoiul poate fi păstrat la frigider, gata mărunţit, dacă se acoperă cu ulei de măsline într-un borcan adecvat;
– Dacă intenţionaţi să gătiţi conopidă şi nu vreţi ca gustul ei să fie predominant, puteţi elimina aroma sa prin adăugarea unei felii de pâine în tigaia de sos;
– Varza, conopida şi alte alimente similare puse la fiert nu vor mirosi la fel de puternic dacă se adaugă din start şi o frunză de dafin. În plus, astfel ele vor căpăta o aromă aparte, destul de uşoară şi plăcută;
– Sosul iese mai gustos dacă folosim zeamă în care am fiert zarzavaturile la prepararea lui;
– Pentru prepararea ciupercilor se folosesc vase emailate, din inox, teflon, sticlă termorezistentă, ceramică, vase din fontă. La fiert se întrebuinţează puţină apă cu sare (3 g/l) şi oţet sau zeamă de lămâie, iar ciupercile se introduc numai în momentul când fierbe apa. Timpul de fierbere este de 10-15 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS