24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞase greşeli comise în sala de sport

Şase greşeli comise în sala de sport

Cei mai buni specialişti în fitness şi nutriţie au depistat care sunt cele mai grave greşeli pe care femeile le fac atunci când urmează un program de exerciţii fizice. Iată care sunt aceste greşeli şi de ce este bine să le evitaţi.

1. Vă aşteptaţi la prea mult şi prea repede
Antrenorii de fitness spun că nu o dată au văzut doamne renunţând la antrenament sau la programul de gimnastică aerobică pentru simplul fapt că nu au văzut rezultate după primele două „şedinţe“. Specialiştii le recomandă tuturor să aibă răbdare atunci când încep să facă sport, pentru că efortul face parte din sport.

2. Nu aveţi încredere în propriile forţe
În momentul în care începeţi un program de antrenament, e bine să vă daţi seama că sunteţi mai puternică decât aţi crede. Multe femei nu au încredere în ele, de aceea amână să evolueze din punct de vedere fizic. Multe doamne şi domnişoare nu sunt sigure de capacităţile lor, de aceea nu îndrăznesc să efectueze exerciţii fizice mai grele. Şi, totuşi, schimbările în programul de antrenament sunt esenţiale pentru a potenţa efectele eforturilor pe care le depuneţi.

3. Faceţi numai abdomene pentru a scăpa de burtică
Deşi este adevărat că aceste exerciţii sunt esenţiale pentru a avea un abdomen plat şi tonifiat, numai acestea nu vor genera efectul pe care îl aşteptaţi. Antrenorii de fitness spun că femeile vin la sală şi fac numai abdomene sau urmează cursuri de yoga şi fac şedinţe de Pilates pentru a-şi antrena muşchii, în ideea că, dacă îşi tonifică muşchii abdominali, atunci vor scăpa de burtică. Nu este cea mai bună abordare. Cu toţii avem muşchi abdominali, altfel nu am putea merge sau respira. Pentru ca aceştia să se contureze şi să se vadă, trebuie să scăpaţi de grăsimea care îi acoperă, iar asta se realizează în urma exerciţiilor cardio şi reducând aportul caloric zilnic.

4. Petreceţi prea mult timp la sală
Vestea bună este că nu e nevoie să petreceţi ore în şir în sala de sport pentru a slăbi sau pentru a vă fortifica organismul. Este mai important ca antrenamentul să fie „inteligent“, nu unul de durată. Pentru a avea parte de un astfel de antrenament, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să vă consultaţi cu un specialist, care să pună la punct un program de exerciţii fizice adaptat nevoilor corpului dumneavoastră.

5. Daţi prea multă atenţie cântarului şi oglinzii
De cele mai multe ori vă faceţi mai mult rău concentrându-vă atenţia asupra valorii pe care o arată cântarul sau pe imaginea din oglindă. E bine să ţineţi seama de faptul că silueta dumneavoastră este „afectată“ de diverse aspecte, cum ar fi momentul zilei, retenţia apei sau vestimentaţia. Atunci când mergeţi la sală, trebuie să daţi atenţie modificărilor (în bine) pe care le suferă corpul dumneavoastră şi felului în care vă vin hainele. Şi încă un lucru: numărul kilogramelor nu este relevant, pentru că greutatea nu presupune doar grăsime, ci şi fibră musculară.

6. Vă testaţi limitele de rezistenţă
După ce aţi luat decizia de a vă reface condiţia fizică, este evident că vreţi să vedeţi rezultatele cât mai repede. Ştiţi că pentru asta este nevoie de efort, aşa că vă forţaţi în timpul fiecărui antrenament. Numai că nu veţi reuşi să vă atingeţi obiectivul alergând până simţiţi că vă sare inima din piept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS