13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjituri mai gustoase cu sfaturi de la bunica

Prăjituri mai gustoase cu sfaturi de la bunica

Prăjiturile bunicii au fost întotdeauna gustoase, bucurând cu mirosul lor ispititor nările copiilor, atrăgându-i ca un magnet în casă. Aţi vrea să mai gustaţi aroma lor, aşa că ascultaţi sfaturile bunicii.
– Citiţi reţetele de prăjituri cu atenţie, căci reuşita lor cere respectarea tuturor amănuntelor.
– Puneţi-vă la îndemână toate ingredientele de care aveţi nevoie, tăvile şi cântarul de bucătărie, pentru a vă uşura considerabil munca.
– Dacă aveţi cuptoare cu termostat, respectaţi temperaturile indicate.
– Ingredientele trebuie măsurate precis, nu apreciate din ochi.
– Untul şi ouăle trebuie să aibă temperatura camerei.
– Un amestec din unt şi zahăr este finalizat atunci când îşi dublează volumul şi cristalele de zahăr se dizolvă complet.
– Nu exageraţi cu amestecatul, căci exită riscul ca aluatul să iasă prea tare.
– Nu deschideţi uşa cuptorului decât după ce s-au scurs două treimi din timpul de coacere.
– Prăjiturile cu fructe trebuie lăsate să se răcească în forme, altfel se rup.
– Prăjiturile cu fructe rezistă multă vreme. Învelite în două-trei straturi de folie de plastic sau celofan, pot fi ţinute la congelator două luni.
– Ouăle sunt cele mai importante ingrediente pentru blaturile de tort. Folosiţi numai ouă foarte proaspete.
– Introducerea zahărului în albuşuri şi gălbenuşuri trebuie făcută treptat. Amestecarea trebuie făcută cu o lingură cu coadă lungă, care să ajungă la fundul vasului, pentru a integra toate ingredientele în compoziţie. Partea de la fund trebuie scoasă la suprafaţă.
– Indicat ar fi să folosiţi numai linguri uscate.
– Aluatul care se coace înainte de a fi umplut trebuie acoperit cu o hârtie de pergament, peste care se presară orez, boabe de fasole sau alune. În acest fel se împiedică apariţia băşicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU