16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile, mintea limpede din dormitor

Femeile, mintea limpede din dormitor

Pentru ca un cuplu să funcţioneze, este nevoie de lucruri concrete şi de simţul măsurii. Aceste caracteristici se regăsesc la femeile mileniului trei.

Pentru ca viaţa de cuplu să funcţioneze, este nevoie de siguranţă şi simţul măsurii. Aceste caracteristici se regăsesc din plin la doamnele şi domnişoarele din mileniul trei, care sunt independente, conştiente de propria feminitate, concentrate pe realizarea obiectivelor lor, dar şi „custozi“ ai valorilor cuplului şi familiei. Cel puţin aceasta este imaginea care rezultă dintr-un sondaj realizat la nivel european. Studiul a fost efectuat pe un eşantion de peste 600 de femei, cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani. Având în vedere că, atunci când ceva nu funcţionează, cele care îşi dau seama întâi sunt deseori femeile, care îşi sfătuiesc partenerii în legătură cu primele măsuri care trebuie puse în practică, chiar şi în dormitor, în cele ce urmează vă oferim un „decalog“ destinat doamnelor, pus la punct de specialiştii în andrologie.

Mulţumirea personală

Potrivit sondajului dat publicităţii de Tgcom.it, opt respondente din zece, mai precis 82 la sută dintre doamnele cu o relaţie stabilă sau mai multe relaţii, chiar dacă trecătoare, au declarat că sunt mulţumite de viaţa lor de cuplu. Cele mai mulţumite se declară femeile independente şi liber profesionistele, 87 la sută dintre ele fiind mai mult decât încântate de propria viaţă. Mulţumirea faţă de viaţa de cuplu creşte mai ales în cazul femeilor cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, la baza acestei fericiri aflându-se stabilitatea relaţiei şi nu neapărat coabitarea partenerilor. Procentul ajunge la 89 la sută în cazul doamnelor care au logodnic, dar care nu locuiesc cu acesta.
În această atmosferă de mulţumire generală, şi sexualitatea este trăită într-un mod mult mai conştient şi pentru toate respondentele are un rol extrem de important. Bineînţeles, cu toată această conştientizare, deseori pot să apară momente de „oboseală“, de preocupare, însă sexul, oricât ar fi de rar, trebuie să funcţioneze. Pentru respondentele mai tinere, raporturile sexuale înseamnă distracţie, momente de satisfacţie reciprocă, fără ruşine şi fără inhibiţii. În ceea ce le priveşte pe doamnele mature, în cazul acestora predomină un sentiment de siguranţă, într-o intimitate reconfortantă. Doar pentru unele sexul înseamnă oboseală şi efort inutil. Armonia cuplului este în pericol mai ales atunci când viaţa sexuală începe să dea rateuri, îndeosebi din cauza lui. În opinia respondentelor, cel mai bun mod pentru a înfrunta eventualele dificultăţi, cum ar fi cele erectile sau alte „slăbiciuni“ ale partenerului, este să se adreseze un specialist, punct de vedere împărtăşit de şapte din zece doamne. Din acest motiv, specialiştii în andrologie au decis să se adrese soţiilor, logodnicelor şi prietenelor prin intermediul unui „decalog“.

Sfatul specialistului

În primul rând, specialiştii italieni recomandă ca în cazul în care apar episoade de disfuncţii erectile la partener, doamnele să încerce pe cât posibil să se arăte înţelegătoare şi atente şi să facă tot posibilul să îi liniştească. Evitaţi să fiţi sufocante sau agresive, încercând totuşi să „scoateţi la iveală“ problema. Disfuncţiile erectile sunt o patologie care afectează milioane de bărbaţi, iar soluţia trebuie căutată împreună. Învăţaţi-vă partenerul să îşi accepte problema, în acest fel îşi va putea controla stările de anxietate şi se poate concentra pe găsirea unei soluţii. Nu luaţi de bună „teoria stresului“. Mulţi bărbaţi pun pe seama stresului propriile eşecuri sexuale. Potrivit specialiştilor, cele mai multe cazuri de disfuncţii sexuale sunt asociate unor probleme fizice şi sunt efecte colaterale ale unor medicamente. Nu uitaţi că astfel de disfuncţii sunt, în opt cazuri din zece, primul semnal de alarmă pentru apariţia altor patologii, mai întâi de toate boli cardiovasculare sau diabet. Fumatul, alcoolul, diabetul şi obezitatea sunt principalii factori de risc pentru această patologie. Controlaţi stilul de viaţă al partenerului, pentru a limita excesele.

O atenţie sporită
Nu căutaţi soluţii improvizate. Disfuncţiile erectile trebuie diagnosticate de un medic, după o examinare, acesta fiind singurul în măsură să propună o soluţie. Nu lăsaţi să treacă prea mult timp de la apariţia problemei, ci adresaţi-vă unui specialist. Ajutaţi-vă partenerul să urmeze cu stricteţe tratamentul recomandat. Amintiţi-vă că inhibitorii PDE5, altfel spus acea clasă de medicamente indicate pentru tratamntul acestor disfuncţii, oricât ar fi de siguri, necesită o atentă supraveghere medicală. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII