12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO siluetă de invidiat, cu o dietă sănătoasă

O siluetă de invidiat, cu o dietă sănătoasă

Mult sport şi o dietă echilibrată vă pot conduce spre silueta la care visaţi. Iaurtul fără grăsimi, băuturile pe bază de lapte, fructele, ceaiul verde pot fi aliaţi de nădejde în această luptă.

O siluetă perfectă se obţine destul de greu. De cele mai multe ori, doamnele şi domnişoarele ţin diete care lasă în urmă nu numai probleme de sănătate, ci şi un aspect al pielii neplăcut.
O dietă echilibrată ar fi soluţia cea mai bună, dacă e prescrisă de un medic specialist. Un astfel de regim alimentar vă va ajuta să afişaţi, chiar şi după ce aţi scăpat de kilogramele în plus, o piele frumoasă.   
Antioxidanţii şi Omega 3 nu trebuie să vă lipsească din alimentaţie, cu condiţia să consumaţi destule proteine. Dacă vă întrebaţi care este rolul antioxidanţilor, trebuie să ştiţi că aceştia „ajută la combaterea acţiunii radicalilor liberi şi la regenerarea celulară. Ei se găsesc în ceai, nuci, fasole, cereale, fructe şi legume“, susţin specialiştii în domeniu, citaţi de site-ul acasatv.ro. Şi alunele, afinele, cireşele, coacăzele, seminţele de floarea-soarelui şi ghimbirul au un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi, ca şi ceaiul verde, aşa că le puteţi consuma cu toată încrederea.
Nu uitaţi de produsele bogate în vitaminele A, C şi E.

Proteinele şi apa fac minuni

Proteinele ajută la regenerarea pielii şi la creşterea şi menţinerea elasticităţii acesteia. Una dintre cele mai importante proteine este colagenul, care are un rol esenţial în structura celulară. Fără acesta, pielea se ridează uşor şi îmbătrâneşte, căpătând un aspect obosit şi neplăcut. Proteinele se regăsesc în toate tipurile de carne, inclusiv în peşte şi în lactate, dar şi în alimente precum laptele de soia, tofu, nuci, seminţe şi fasole.
Aşa cum bine ştiţi, apa face minuni cu pielea dumneavoastră, dar şi cu silueta. Indiferent că sunteţi la serviciu sau acasă, e bine să consumaţi zilnic doi litri de apă plată. Dacă nu reuşiţi această performanţă, puteţi completa consumul de lichide zilnic cu sucuri naturale şi supe de legume, numai că în cantităţi moderate.

Gustări sănătoase

Din nici o dietă echilibrată nu lipsesc gustările. Porumbul, roşiile, guliile reprezintă o sursă importantă de vitamine, minerale şi fibre. Portocalele şi legumele roşii, broccoli, iaurtul fără grăsimi sau cu o concentraţie scăzută, băuturile pe bază de lapte sunt altă alternativă. Sunt recomandate şi prăjiturile din orez, ele reprezentând cele mai slabe gustări, fiecare prăjitură conţinând doar 0,3 g grăsimi şi 37 de calorii.
De asemenea, vă puteţi potoli foamea şi cu o cană cu lapte aburind, un milkshake cu tot felul de arome, care vă poate asigura necesarul de calciu. Dacă vă lipseşte foarte mult ciocolata, puteţi dizolva trei linguri de ciocolată în 250 ml lapte degresat şi puţină apă fierbinte. Băutura are 127 de calorii. Ouăle conţin fier, vitamina B şi minerale importante. Gălbenuşul conţine crom, care ajută la menţinerea unui nivel corect al zahărului din sânge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS