22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Primarul din Săcelu dă târcoale PD-L
 Edilul comunei Săcelu, Ion Voica, a declarat că doreşte să se înscrie în PD-L Gorj. Ales primar pe listele partidului Forţa Democrată, Ion Voica susţine că se va implica în campania electorală pentru a ajuta Organizaţia Judeţeană a PD-L, dar va semna şi o adeziune, în condiţiile în care i se va face o ofertă. Edilul din Săcelu este unul dintre puţinii membri pe care Forţa Democrată îi are în judeţul Gorj, un partid necunoscut alegătorilor din restul celor 70 de comune şi oraşe.
Eugen MĂRUŢĂ

8.000 de cereri pentru subvenţii la căldură
La Cluburile vârstei a treia din Târgu Jiu au fost depuse până în prezent peste 8.000 de cereri pentru subvenţii la căldură. Primăria îi aşteaptă în continuare pe târgujienii care se încadrează în condiţiile prevăzute de lege să vină să depună cereri pentru a beneficia de ajutorul acordat de stat la plata facturilor la încălzirea cu gaze naturale. „Având în vedere ultimele informaţii în legătură cu ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor, Primăria Târgu Jiu primeşte şi înregistrează şi cererile formulate de persoanele sau familiile al căror venit lunar net/membru de familie se situează între 425 şi 615, acestea urmând să se soluţioneze în funcţie de reglementările legale în vigoare. Se modificase plafonul, dar s-a revenit. Aşteptăm cereri de la toată lumea pentru a putea fi prelucrate în timp util“, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Eugen MĂRUŢĂ

Continuă seria schimbărilor de şefi la deconcentrate
Mai multe deconcentrate din judeţul Gorj vor avea şefi noi susţinuţi de Organizaţia Judeţeană a PD-L. Aurel Tomescu, fost subprefect de Gorj, va conduce, de săptămâna viitoare, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, avându-l ca adjunct pe Ion Popescu. La Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj va fi numit director coordonator Traian Crăc, recent înscris în PD-L şi vicepreşedinte al Tineretului Democrat-Liberal. Totodată, noua şefă a AJOFM Gorj va fi Mihaela Moţa, iar director adjunct al AJOFM va fi Filimon Tiriplică. Marinică Niculescu, ex-comisar al Gărzii Financiare, este susţinut de PD-L Gorj pentru a prelua conducerea Direcţiei Muncii.
Eugen MĂRUŢĂ


Fără concedieri la Direcţia Silvică

Nici unul dintre angajaţii Direcţiei Silvice Gorj nu îşi va pierde locul de muncă până la sfârşitul anului. În ciuda crizei economice, şefii Direcţiei Silvice se gândesc la concedieri abia din 2010. În prezent însă, instituţia are de încasat facturi de aproape 3.000.000 de lei şi nu a îndeplinit nici pe jumătate programul stabilit şi transmis de Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva pentru acest an, nici măcar în ceea ce priveşte valorificarea masei lemnoase. Nici la cota de ciuperci, Direcţia Silvică nu stă mai bine, din cele 80 de tone stabilite iniţial nu a fost livrată nici o tonă. De asemenea, obligaţiile băneşti către Romsilva însumează şi ele aproape 2.500.000 de lei. În plus, cei 503 salariaţi nu şi-au primit echipamentul de lucru pentru acest an, iar din luna iunie nici tichetele de masă.
Eugen MĂRUŢĂ

S-a mărit plafonul pentru oncologie
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a declarat că, din 20 octombrie, plafonul pentru oncologie a fost mărit. Cei peste 870 de bolnavi de cancer din judeţ vor beneficia de un plafon de 1,4 milioane de lei lunar. Daniel Titu Bondoc, directorul CJAS, susţine că numărul bolnavilor de cancer a crescut anul acesta comparativ cu 2008. Tot în creştere este şi numărul bolnavilor de diabet.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU