10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDantelă pentru ţinutele de zi

Dantelă pentru ţinutele de zi

Odinioară dedicată exclusiv purtării în budoar, dantela s-a transformat între timp dintr-un material seducător într-unul sofisticat. Lumea modei acceptă şi chiar recomandă alegerea dantelei pentru ţinutele de zi, atâta timp cât hainele sunt bine croite şi asortate, iar paleta de culori este rafinată.

Din colecţiile pe care marii creatori de modă le propun pentru acest sezon nu lipsesc articolele vestimentare create în întregime din dantelă sau doar împodobite sofisticat cu accesorii din dantelă. În această toamnă, designerii propun dantela neagră sau pe cea în nuanţe deschise sau neutre, pentru ca fiecare doamnă şi domnişoară să se poată bucura de plusul de eleganţă şi distincţie pe care îl conferă acest material oricărei ţinute. Dacă negrul este prea dur pentru nuanţa tenului dumneavoastră, puteţi opta pentru un obiect vestimentar ce suprapune dantela neagră peste o nuanţă mai deschisă, care să vi se potrivească. E bine să ţineţi minte că, deşi textura acestui material este preţioasă prin definiţie, dantela poate fi integrată în mod fericit într-o ţinută pe care să o purtaţi la serviciu, fără să vă temeţi că aţi face o gafă vestimentară.

Nu există reguli stricte de purtare

Este foarte adevărat că în colecţiile haute couture dantela este uneori folosită în exces, în ţinute de inspiraţie gotică, pe care nu oricine are curajul să le poarte. Şi totuşi, dantela nu trebuie să fie întotdeauna neagră, deprimantă sau intimidantă, ci poate fi cât de discretă doriţi dumneavoastră. Tocmai de aceea, dantela va conferi un plus de eleganţă oricărei ţinute pe care o purtaţi. Aşa că nu vă temeţi să încorporaţi dantela în garderoba dumneavoastră: în esenţă, nu există reguli stricte în ceea ce priveşte purtarea ei zi de zi, totul ţine de gusturile şi stilul celei care alege acest material.

Rochia cu dantelă

Primul pas către promovarea intensă a dantelei a fost încorporarea treptată a materialului în obiectele vestimentare. Astfel, o rochiţă cu mâneci din dantelă sau cu talia marcată cu o bandă din acest material preţios este ideală pentru birou. Având în vedere preţiozitatea materialului, o rochie făcută în totalitate din dantelă nu este însă cea mai bună alegere pentru o ţinută de serviciu. O astfel de piesă vestimentară ar fi mai potrivită pentru o ieşire în oraş ori pentru o petrecere cu ţinută semiformală. La serviciu, însă, optaţi pentru o rochie care să fie doar pusă în evidenţă prin inserţii de dantelă, întrucât o astfel de ţinută se conformează rigorilor vestimentare impuse într-un birou. În acest caz, nu este nevoie ca rochia să fie neagră. Puteţi alege să purtaţi una în nuanţe discrete sau „cuminţi“, ca, de exemplu, bej, vernil sau chiar bleumarin. Oricare ar fi paleta de culori pentru care optaţi, important este ca dantela să fie de calitate, nu doar o imitaţie ieftină a acestui material preţios. La serviciu, puteţi accesoriza o astfel de rochie cu o curea care să vă marcheze talia (în cazul în care nu este marcată printr-o bandă de dantelă) şi o puteţi purta împreună cu o pereche de cizme negre până la genunchi, elegante.  

Bluze sau cămăşi dantelate

O cămaşă neagră este un obiect vestimentar aproape obligatoriu pentru doamnele care lucrează în birou, aşa că nu ar fi nici o problemă dacă respectiva cămaşă ar fi ornată cu inserţii de dantelă. În general, în cazul cămăşilor, dantela apare la guler sau la manşetă, pentru ca ţinuta să nu pară exagerată. Pentru a fi sigură că vă menţineţi în limitele decenţei, este recomandat să alcătuiţi ţinuta în jurul unui element-cheie. Prin urmare, dacă bluza sau cămaşa are inserţii de dantelă, atunci restul elementelor care alcătuiesc vestimentaţia trebuie să fie simple, fără alte ornamente.

Fustele cu dantelă, o raritate

În acest sezon, dantela nu apare foarte mult pe fuste, exceptându-le pe cele cloş, inspirate din moda anilor ’80, care însă nu sunt potrivite pentru ţinutele de serviciu. Însă, doamnele şi domnişoarele pasionate de dantelă au o opţiune: creatorii de modă propun fusta-creion din dantelă. Talia este marcată de o bandă de material uni, în timp ce restul este dantelat. Din acest motiv, restul ţinutei trebuie să fie simplu, uni, în culori neutre, dar care să se asorteze cu nuanţa dantelei.

Regăsită şi pe dresuri

Alegerea unor dresuri elegante, cu inserţii fine de dantelă, reprezintă cea mai simplă modalitate de a vă „actualiza“ garderoba în aşa fel încât să fie în ton cu ultimele tendinţe în modă. Ciorapii cu dantelă ar putea crea probleme, însă atâta timp cât restul ţinutei este simplificat şi nu combinaţi mai multe feluri de broderii, puteţi alege astfel de dresuri pentru serviciu. Pentru a nu atrage atenţia mai mult decât trebuie, dacă optaţi pentru dresuri cu dantelă, purtaţi-le cu o rochie neagră, decentă, sau cu un costum elegant, tot negru, şi neapărat cu pantofi cu toc, dar care să aibă un model cât se poate de simplu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS