17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru o mai bună comunicare în cuplu

Sfaturi pentru o mai bună comunicare în cuplu

Comunicarea este principala problemă a cuplurilor, fie că este vorba de perechi nou-formate sau de cupluri care au în spate mulţi ani de căsnicie. Cum peste tot este loc de mai bine, şi comunicarea poate fi formată, menţinută şi îmbunătăţită pentru ca o relaţie să dureze. Iată ce puteţi face pentru a învăţa să comunicaţi mai bine cu partenerul.

Deşi, poate, nu sunteţi împăcată cu originea sau concepţia despre viaţă pe care familia sa i-a insuflat-o partenerului, trebuie să-i respectaţi punctul de vedere şi să îi permiteţi să îşi exprime sentimentele. Ascultaţi-l cu atenţie atunci când vorbeşte şi menţineţi contactul vizual în permanenţă. Arătaţi-i că îl ascultaţi, încuviinţând printr-un semn făcut cu capul sau reacţionând ori răspunzând atunci când este cazul. E recomandat să vă învăţaţi să înţelegeţi părerile partenerului, chiar dacă nu sunteţi de acord cu ele.   

Fiţi sinceră cu propria persoană

Aşa cum vă respectaţi partenerul, aveţi dreptul să fiţi respectată. Atunci când vă expuneţi un punct de vedere, el trebuie să înveţe să vă lase să vorbiţi şi să vă dea de înţeles că tot ceea ce spuneţi nu trece pe lângă urechile lui. Nu trebuie să vă fie niciodată teamă să spuneţi ce aveţi pe suflet sau să apăraţi cu convingere ideile pe care le consideraţi importante, doar pentru că e posibil ca el să nu fie de acord. Respectul trebuie să fie reciproc şi fiecare are dreptul să-şi exprime gândurile şi părerile.

Faceţi-vă timp să discutaţi

Partenerii se lasă de multe ori „furaţi“ de activităţile şi responsabilităţile cotidiene şi uită să mai comunice. Tocmai de aceea, merită efortul să vă găsiţi câteva minute în fiecare zi, pentru a afla noutăţile celuilalt. Vorbiţi despre ce aţi făcut în ziua respectivă şi povestiţi în detaliu ce s-a întâmplat, pe unde aţi fost. Cina este cel mai bun moment pentru astfel de discuţii, de aceea profitaţi de masa de seară pentru a face conversaţie cu partenerul dumneavoastră. Secretul reuşitei este să respectaţi acest tabiet şi să vă implicaţi amândoi în discuţie.

Păstraţi-vă calmul atunci când vă certaţi

Cearta este un fenomen ciudat, care tinde să ia o amploare exagerată atunci când partenerii sunt tensionaţi. Ca să nu degenereze, merită să faceţi efortul de a vă păstra calmul atunci când discutaţi în contradictoriu, chiar şi când subiectul este sensibil. Fiţi fermă pe poziţii dacă simţiţi că discuţia este importantă, însă aveţi grijă să folosiţi un ton potrivit. Nu ridicaţi vocea şi abţineţi-vă să vă întrerupeţi partenerul atunci când vorbeşte. Un ton calm vă va da ocazia să rezolvaţi problema.

Rezolvaţi problemele recurente

Nu lăsaţi sentimentele de frustrare să se adune şi în nici un caz nu vă resemnaţi în faţa unei probleme. Când apare o situaţie tensionată, colaboraţi pentru a o rezolva, pentru ca amândoi să puteţi merge mai departe. Nu îl îndepărtaţi pe cel de lângă dumneavoastră şi nici nu refuzaţi să vorbiţi despre un subiect problematic. Amândoi trebuie să fiţi pregătiţi să faceţi compromisuri pentru a rezolva conflictele. Cu cât rezolvarea problemei este  amiabilă, cu atât mai mici sunt şansele ca aceasta să reapară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU