15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMere caramelizate cu vin

Mere caramelizate cu vin

Ingrediente: 8 mere, spălate bine şi uscate, 450 ml vin roşu (o cană şi jumătate), 500 g zahăr, o jumătate de cană de apă, 6 linguri de frişcă groasă, 8 beţişoare (ca acelea de îngheţată).
Introduceţi câte un beţişor în cotorul fiecărui măr. Puneţi hârtie de copt într-o tavă şi ungeţi-o. Fierbeţi vinul la foc mijlociu până rămâne aproximativ o cană (8-10 minute). Într-o altă tigaie, fierbeţi apa cu zahărul la temperatură medie, până se dizolvă zahărul, având grijă să curăţaţi cristalele rămase pe marginea tigăii. Continuaţi fierberea până când zahărul se caramelizează complet, încorporaţi vinul, adăugaţi frişca şi amestecaţi până se omogenizează compoziţia, apoi lăsaţi să fiarbă până când amestecul se îngroaşă. Daţi tigaia la o parte şi lăsaţi să se răcească. Înmuiaţi merele pe rând în caramel, rotindu-le pentru a se acoperi uniform. Ţineţi-le în sus timp de câteva secunde, pentru a lăsa caramelul să se aşeze. Lăsaţi-le la răcit până când caramelul se întăreşte (30 de minute).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS