12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMacrou cu sote de ciuperci şi mentă

Macrou cu sote de ciuperci şi mentă

Ingrediente: 4 fileuri de macrou, 2 linguri de făină, o jumătate de cană de ulei de măsline extravirgin, 1 ceapă roşie tăiată peştişori, 100 g de ciuperci tăiate, seminţe de coriandru pisate, ardei iute tocat, 4 fâşii de coajă de lămâie, o jumătate de cană de vermut sec, 3 linguri de oţet din vin alb, 1 lingură de zeamă de lămâie, o jumătate de cană de frunze de mentă mărunţite, sare şi piper
Mod de preparare: Uscaţi fileurile şi condimentaţi-le cu sare şi piper, apoi treceţi-le prin făină. Într-o tigaie încălziţi foarte bine trei linguri de ulei de măsline. Prăjiţi peştele până devine auriu şi crocant (3-4 minute). Puneţi fileurile într-o tavă de cuptor şi curăţaţi tigaia. Adăugaţi în tigaie restul de ulei de măsline şi căliţi ceapa la foc mediu, amestecând încontinuu. Adăugaţi ciupercile, coriandrul, ardeiul iute, coaja de lămâie şi o jumătate de linguriţă de sare, amestecând încontinuu, până când se prăjesc ciupercile. Amestecaţi vermutul. Luaţi tigaia de pe foc. Amestecaţi oţetul şi zeama de lămâie, apoi turnaţi acest amestec peste fileurile de peşte. Lăsaţi totul să se răcească timp de 30 de minute. Puneţi bucăţile de peşte pe farfurii. Amestecaţi ciupercile cu frunzele de mentă, apoi puneţi amestecul peste peşte. Serviţi la temperatura camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS