7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFanii lui Michael Jackson s-au reunit pentru aniversare

Fanii lui Michael Jackson s-au reunit pentru aniversare

De la New York la Bombay, din Mexico până la Paris, sute de mii de fani ai lui Michael Jackson l-au sărbătorit pe regele muzicii pop sâmbătă, când acesta ar fi împlinit 51 de ani. Familia starului intenţiona să-l înmormânteze tot sâmbătă, însă planurile s-au schimbat, iar funeraliile vor avea loc pe 3 septembrie, la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles.

În Mexic, 12.937 de dansatori s-au adunat sâmbătă în faţa monumentului dedicat Revoluţiei din Mexico City şi au dansat în acelaşi timp, folosind coregrafia din videoclipul pentru melodia „Thriller“, unul dintre succesele cântăreţului american. Potrivit AFP, Departamentul pentru Tineret din capitala mexicană a anunţat că dansatorii vor fi consemnaţi în Cartea Recordurilor în urma acestei manifestări. „Am reuşit!“, a strigat organizatorul evenimentului, Javier Hidalgo, în faţa a mii de oameni care purtau mănuşi albe, ochelari de aviator şi aveau feţele pictate după modelul videoclipului din 1983.
În Statele Unite, printre numeroasele evenimente dedicate lui Michael Jackson s-a numărat şi o mare petrecere, organizată de regizorul Spike Lee, tot în stradă, în cartierul Brooklyn.
Nici fanii din România nu au uitat ziua de naştere a idolului lor, astfel că sâmbătă seară, de la ora 19.00, ei au inaugurat, în parcul Herăstrău din Capitală, aleea Michael Jackson.
Tot în Bucureşti, mai mulţi fani au organizat o mişcare de tip flash mob, adică s-au adunat şi au dansat.
Pe site-ul oficial al artistului, peste 565.000 de fani au postat deja mesaje dedicate regelui muzicii pop. Iar cel mai popular motor de căutare, Google, şi-a înlocuit sâmbătă cele două litere „o“ din titulatură cu celebrii pantofi „moonwalk“ consacraţi de Michael Jackson.
Megastarul este a treia personalitate onorată de Google prin reconfigurarea siglei, după savanţii Galileo Galilei şi Hans-Christian Orsted.
Michael Jackson, care a cunoscut consacrarea încă din copilărie şi a marcat pentru zeci de ani lumea dansului cu ritmul său exuberant, a murit pe 25 iunie, la 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac.

Intoxicat cu propofol

Decesul neaşteptat al lui Michael Jackson, cu câteva săptămâni înainte de o serie de concerte care ar fi trebuit să îl relanseze, a fost înconjurat mult timp de mister, iar speculaţiile nu au întârziat să apară.
La o zi după încetarea din viaţă a lui Michael, mai mulţi prieteni apropiaţi familiei declarau că megastarul a murit în urma unui „cocteil“ de medicamente, calmante şi antidepresive, pe care le lua pentru a fi din nou în formă în vederea programului lung de concerte prevăzute pentru această vară, la Londra.
La aproape două luni de la decesul megastarului, surse din justiţie au declarat pentru Fox News că medicul Conrad Murray va fi acuzat de omor prin imprudenţă. Iniţial, anchetatorii au sperat că îl vor putea incrimina pe Murray cu o acuzaţie mult mai gravă decât aceasta, dar procurorii sunt îngrijoraţi că instanţa nu-l va putea închide fără suficiente dovezi.
În ajunul zilei de naştere a cântăreţului, Institutul Medico-Legal din Los Angeles a anunţat că decesul acestuia a fost provocat de o „gravă intoxicaţie cu propofol“, un anestezic foarte puternic pe care regele muzicii pop îl folosea pentru a lupta cu insomnia.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII