17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBeneficiile lămâii în ritualul de înfrumuseţare

Beneficiile lămâii în ritualul de înfrumuseţare

Sucul de lămâie nu este doar un banal ingredient folosit la prepararea mâncărurilor, ci şi un veritabil aliat al doamnelor şi domnişoarelor atunci când vine vorba de îngrijire şi înfrumuseţare.

Zeama de lămâie este o soluţie naturală extraordinară pentru rezolvarea multor probleme ce ţin de înfrumuseţare şi îngrijire. Există o mulţime de modalităţi în care sucul de lămâie poate fi folosit în cadrul ritualurilor cotidiene de îngrijire. Avantajul cel mai mare este că zeama de lămâie e un produs cosmetic nu doar foarte eficient, ci şi foarte ieftin, cu rezultate spectaculoase.

Tratament împotriva mătreţii

Mătreaţa şi senzaţia de mâncărime provocată de aceasta sunt neplăcute pentru oricine. Dacă vă confruntaţi cu această problemă şi nici unul dintre şampoanele antimătreaţă existente pe piaţă nu dă rezultate în cazul dumneavoastră, vă propunem o soluţie eficientă şi la îndemână pentru combaterea mătreţii. Masaţi-vă scalpul cu două linguri de zeamă de lămâie, după care clătiţi abundent. Apoi amestecaţi o linguriţă de zeamă de lămâie cu o cană de apă şi clătiţi-vă părul cu această combinaţie. Repetaţi operaţiunea zilnic până când mătreaţa dispare.

Unghii sănătoase

Pentru a vă păstra mereu unghiile sănătoase, curate şi strălucitoare, apelaţi tot la lămâi. Tăiaţi o bucată mai mare de lămâie şi apucaţi miezul cu degetele. Ţineţi unghiile în pulpa fructului timp de cel puţin cinci minute, apoi clătiţi cu apă călduţă. Veţi fi uimită cât de sănătoase, puternice şi strălucitoare vor deveni unghiile dumneavoastră, mai ales dacă repetaţi operaţiunea în mod periodic, măcar o dată pe săptămână.

O respiraţie proaspătă

Acidul citric pe care îl conţine lămâia este extrem de eficient pentru eliminarea bacteriilor ce cauzează halena. Dacă vă confruntaţi cu această problemă, nu trebuie decât să stoarceţi câteva picături de zeamă de lămâie şi să faceţi gargară. Astfel veţi scăpa de respiraţia urât mirositoare şi veţi putea fi sigură că igiena orală va fi păstrată pe parcursul întregii zile.

O piele mai deschisă la culoare

Dacă, din anumite motive, pielea de pe coate sau axilă are o nuanţă mai închisă decât pe restul corpului, zeama de lămâie poate rezolva această problemă inestetică. Seara, înainte de culcare, ungeţi zonele respective cu suc de lămâie şi lăsaţi-l să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, clătiţi zona cu multă apă. Repetaţi acest ritual de câte ori este nevoie, până veţi fi mulţumită de rezultat. Dacă doriţi să utilizaţi acest remediu pentru a deschide nuanţa pielii de pe tot corpul, cea mai bună soluţie este să adăugaţi o jumătate de cană de zeamă de lămâie în cadă, în apa în care faceţi baie. Pentru a obţine rezultatele dorite, staţi în apa „tratată“ cu zeamă de lămâie timp de 20 de minute. Veţi constata că epiderma va deveni treptat mai deschisă la culoare şi mai catifelată.

Decolorant de păr natural

În cazul în care nu sunteţi complet mulţumită de culoarea pe care o are părul dumneavoastră şi v-aţi dori o nuanţă mai deschisă, fără a aplica însă un tratament prea dur, zeama de lămâie vă salvează şi de această dată. Alternativa naturală la decolorarea chimică a părului este aceea de a stoarce zeama de la o lămâie direct pe păr. Efectuaţi această „operaţiune“ şi staţi în soare timp de o jumătate de oră, după care şamponaţi părul şi daţi-l cu balsam, aşa cum faceţi la fiecare spălare. Dacă sunteţi deja vopsită blond, veţi observa imediat şuviţe mai deschise la culoare, iar dacă culoarea părului este mai închisă, veţi observa tonuri plăcute de roşu. Este o metodă excelentă de luminare a culorii dacă doriţi să obţineţi o schimbare subtilă sau vreţi să deschideţi nuanţa părului treptat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS