6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Alimentele organice nu sunt mai bune
decât cele tradiţionale

Alimentele produse organic nu au o valoare nutritivă mai mare faţă de cele obţinute în mod tradiţional. Consumatorii par dispuşi să plătească mai mult pentru primele, sperând că astfel sănătatea lor va avea de câştigat, însă, potrivit unui studiu efectuat de o organizaţie britanică, alimentele organice nu sunt cu nimic mai bune decât cele tradiţionale, cel puţin nu din punct de vedere al valorii nutritive. În timpul cercetărilor făcute, au fost comparate 162 de studii relevante pentru situaţia conţinutului nutritiv al alimentelor produse organic şi în mod tradiţional. Pentru zece dintre cele 13 categorii de substanţe nutritive analizate, nu s-a constatat nici o diferenţă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, diferenţele care au fost totuşi găsite sunt cauzate, cel mai probabil, de tipul de îngrăşământ folosit (nitrogen, fosfor) şi de gradul de coacere de la momentul recoltării (care determină aciditatea). Cercetătorii susţin că este puţin probabil ca nivelul de substanţe nutritive detectate în produsele organice să aducă beneficii suplimentare sănătăţii. „Am detectat câteva mici diferenţe în conţinutul de substanţe nutritive al alimentelor organice şi al celor tradiţionale, însă acestea nu sunt relevante“, a declarat Alan Dangour, unul dintre autorii studiului. „Datele indică faptul că în prezent nu există dovezi concludente care să susţină preferinţa pentru produsele organice, în defavoarea alimentelor produse în mod tradiţional“, a mai spus Dangour.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS