17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTocăniţă de vinete cu mămăliguţă

Tocăniţă de vinete cu mămăliguţă

Ingrediente: 2 vinete potrivit de mari, 2 cepe, 2 morcovi, o ţelină, 3 roşii, 2 ardei graşi, 2 gogoşari, 2 linguri ulei, sare, piper, pătrunjel verde.
Pentru mămăliguţă: 375 g mălai, 100 g unt, 100 g parmezan ras.
Mod de preparare: Vinetele spălate şi curăţate se taie în felii groase de un centimetru, apoi se presară cu sare grunjoasă. Se lasă la scurs timp de o jumătate de oră, apoi se trec prin jet de apă rece şi se fierb două-trei minute în apă clocotită. Se scot şi se lasă deoparte. Separat, se căleşte ceapa tocată. Se adaugă morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe, ardeii şi gogoşarii tăiaţi felii şi vinetele. Se amestecă uşor şi se înăbuşă patru-cinci minute. Se toarnă apoi apa fierbinte, doar cât să acopere legumele şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 15-20 minute. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi se fierbe în continuare zece minute. Se potriveşte de sare, piper, se presară pătrunjel verde tocat fin şi se răstoarnă într-un vas, care se pune la cuptorul încins, la foc mic.
Apoi se face mămăliguţa. Se lasă să fiarbă timp de 20-25 de minute, apoi se pune jumătate din unt şi parmezanul ras, amestecând bine.
Se ia mămăliguţa de pe foc şi, cu o lingură de supă, se iau porţii mici care se pun în tava cu tocăniţă. Se pune şi restul de unt peste mămăliguţă şi se coace în continuare încă 10-15 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS