11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Poale în brâu

Ingrediente aluat: 0,5 kg făină, 2 ouă, 2 linguri unt (50 g), o lingură zahăr, 20 g drojdie, apă sau lapte, sare.
Ingrediente pentru umplutură: 250 g brânză de vaci (dulce), un ou, o lingură rasă de făină, 2 linguri de zahăr, sare, 25 g unt.
Mod de preparare:
Se face o maia din drojdie, apă caldă şi 3 linguri de făină. Când a crescut, se amestecă şi restul de ingrediente şi se frământă bine, până ce aluatul se desprinde de pe mână. Se lasă la crescut 20-30 de minute.
Umplutura se face din 250 g brânză de vaci (dulce), un ou, o lingură rasă de făină, 2 linguri de zahăr, sare, 25 g unt. Se întinde o foaie de 0,5 cm grosime, se taie cu forma sau în pătrate. Se pune câte o linguriţă de umplutură pe fiecare pătrat. Peste fiecare formă cu brânză se pune o formă goală, se lipesc marginile prin presare cu degetul şi se prăjesc în ulei încins.
Când sunt gata, se scot cu spumiera, se scurg bine de ulei, se pun pe o farfurie şi se pudrează cu zahăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII