17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Poliţistele belgiene, revoltate de uniformele prea sexy

Poliţistele din Belgia au decis să iasă în stradă pentru a protesta împotriva noilor uniforme, multe prea sexy şi indecente în opinia lor. Ele nu au fost prea încântate de uniformele pe care vor fi nevoite să le poarte în această vară, principalul articol vestimentar criticat fiind tricourile prea mulate în zona sânilor. Şi, ca şi cum nu era suficient, tricourile polo de culoare albă pe care poliţistele trebuie să le poarte vara aceasta, au aplicate în zona sânilor gradul militar, respectiv numele posesoarei. „Cele două însemne evidenţiază şi mai mult sânii“, s-au plâns poliţistele. Protestul acestora nu a trecut neobservat. Deputata liberală Maggie De Block a cerut ministrului de interne, Guido De Padt, ca măcar să mute însemnele militare pe umeri, la fel ca la bărbaţii poliţişti. Până la noi ordine, poliţistele poartă peste tricouri jachete sau geci fosforescente.

iPhone-ul, dispozitiv antichiul

Conducerea universităţii japoneze Aoyama Gakuin a dăruit celor 550 de studenţi câte un iPhone, iniţiativa având un scop bine precizat. Graţie noilor telefoane, profesorii vor putea verifica dacă studenţii sunt prezenţi la cursuri. Principalul motiv invocat de conducerea universităţii a fost însă acela că dispozitivele de la firma Apple trebuie să creeze o reţea informaţională între profesori şi studenţi. Şi pentru că prin intermediul lor poate fi verificată şi prezenţa, universitatea a decis să facă uz şi de această opţiune. În momentul în care studenţii intră în sala de curs, ei trebuie să introducă un cod personal într-o aplicaţie a iPhone-ului. Aparatele sunt dotate cu un dispozitiv GPS, care confirmă prezenţa studentului, sau cel puţin a telefonului, în sala de curs. În ciuda acestei metode de supraveghere, conducerea universităţii a precizat că nu vrea să intre în sfera privată a studenţilor şi nici să îi urmărească.

Halle Berry nu are de gând să se mai căsătorească

Fiecare om învaţă ceva din experienţa acumulată până la o anumită vârstă. Astfel, după două mariaje eşuate, frumoasa actriţă Halle Berry este decisă să nu mai repete această experienţă. Vedeta, de 42 de ani, s-a despărţit de primul ei soţ, David Justice, în 1996, iar nouă ani mai târziu a fost rândul lui Eric Benet să semneze actele de divorţ. „Am învăţat că nu trebuie să mă mai căsătoresc. Nu este pentru mine“, a mărturisit Berry. În prezent, actriţa are o relaţie cu modelul Gabriel Aubry, de 33 de ani, cu care are o fetiţă de un an, Nahla. „Nu am avut noroc cu bărbaţii din viaţa mea, până acum. Tot ce pot spune este că, deşi nu intenţionez să mă mai mărit, mă simt mult mai căsătorită cu Gabriel decât am fost cu soţii mei. Ne este bine împreună“, a mai spus vedeta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII