13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecrete din bucătărie

Secrete din bucătărie

De câte ori nu v-aţi întrebat, gustând din mâncarea gătită de prietena dumneavoastră, de ce preparatele ei sunt mai delicioase. Aţi încercat reţeta acasă, dar n-aţi reuşit să obţineţi gustul acela deosebit. Şi asta pentru că există unele secrete care pot transforma un sos sau o friptură obişnuită în una cu o savoare aparte.
– Imediat ce aţi preparat sosul pentru friptură, ungeţi suprafaţa fierbinte cu o bucăţică de unt, înfiptă în furculiţă. Stratul de unt nu va permite sosului să se usuce şi să formeze deasupra o pojghiţă.
– Puneţi în interiorul puiului aşezat în tavă, pentru fript, un măr tăiat în două. Friptura va căpăta o aromă deosebită.
–  Nu fierbeţi varza acră în vase de aluminiu sau de fontă nesmălţuită. Preparatul se înnegreşte, îşi schimbă culoarea.
– Pastele făinoase se fierb într-o cantitate mare de apă clocotită şi sărată (la 250 g paste se pun 3 l apă şi 12 g sare). Pastele se aruncă în apă şi se fierb, ca să dea repede în clocot şi să nu se lipească de fundul vasului.
– Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase dacă adăugaţi şi 1-2 linguriţe de lapte praf.
– Piureul de spanac e mult mai gustos dacă, atunci când e gata, îi adăugaţi un gălbenuş de ou frecat bine.
– Cozonacii şi budincile prind o culoare frumoasă deasupra dacă le ungeţi nu cu ou, cum se obişnuieşte, ci cu cafea cu lapte.
– Legumele proaspete îşi păstrează mai bine culoarea şi aroma dacă sunt puse la fiert când apa dă în clocote mari, fierberea se face la foc iute, oala rămâne descoperită, iar legumele sunt lăsate să se răcească în apa în care au fiert.
– Sarmalele ies mai pufoase dacă în apa adăugată la fiert se pun două linguri de smântână.
– Mărul crud se potriveşte de minune în salate cu ţelină, andive, morcovi, sfeclă, varză şi anghinare.
– Compotul de mere este mult mai gustos dacă la fierbere se adaugă în el o bucăţică de unt.
– Laptele praf, amestecat cu puţină sare fină şi apoi cu apă fierbinte, are gust identic cu laptele proaspăt muls.
– Prăjiturile cu foitaj ies bine numai dacă între cele trei frământări succesive lăsaţi aluatul să se odihnească 20-30 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS