8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMelcişori cu usturoi şi unt

Melcişori cu usturoi şi unt

Ingrediente: 350 g făină, 220 apă călduţă, 97 g drojdie uscată, o linguriţă sare.
Umplutura: 5-6 căţei de usturoi, ierburi aromate, piper, 100 g unt, boia dulce, pătrunjel tocat, un ardei iute uscat şi fărâmiţat.
Mod de preparare: Se amestecă făina cu sarea şi drojdia diluată în apa călduţă. Se frământă bine şi se lasă coca să crească aproximativ două ore. Între timp, se amestecă toate ingredientele pentru umplutură şi se lasă să se amestece aromele. După ce aluatul a crescut, se împarte în trei părţi egale. Fiecare bucată se mai frământă puţin şi se întinde o foaie dreptunghiulară, care se unge cu amestecul preparat din unt şi usturoi. Se rulează foaia şi, cu un cuţit, se crestează fiecare rulou de la un capăt până aproape de celălat, unde se lasă o margine de 2 cm netăiată. Se răsuceşte ruloul sub formă de melcişor, iar capătul netăiat se bagă dedesubt. Se mai lasă melcişorii la crescut 10-15 minute, apoi se aşază în tava în care s-a pus hârtie de copt sau folie de aluminiu. Se coc 40-50 de minute. Se consumă calde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS