24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Junk food, îmbogăţită în curând cu vitamine şi minerale

Junk food este denumirea dată preparatelor care nu oferă organismului substanţe nutrivite, cu alte cuvinte, este o mâncare gustoasă, dar, în acelaşi timp, nesănătoasă. Mâncarea fără valoare nutriţională a devenit şi la noi o obişnuinţă. Hamburgerii, shaorma, cartofii prăjiţi, snacks-urile, sucurile carbogazoase fac parte din alimentaţia care nu este sănătoasă. Din păcate, efectele lor sunt devastatoare pentru organism: obezitate, boli cardiovasculare, diabet, cancer.
Potrivit site-ului Yahoo!News, Ministerul canadian al Sănătăţii oferă dreptul industriei alimentare de a îmbogăţi alimentele sărace în vitamine şi minerale, în numele sănătăţii populaţiei.
Doctorul Fredhof, de la Institutul medical Bariatric din Ottawa, doreşte să facă publicitate unei alimentaţii bogate în vitamine, considerând că, astfel, consumatorii ar putea mânca atunci mai multe produse de acest gen.
Franţa şi Marea Britanie au luat o primă decizie în privinţa reclamelor pentru mâncarea de tip junk food de la televizor. Acestea au fost interzise pe programele pentru copii şi se intenţionează şi scoaterea cutiilor cu dulciuri din faţa caselor de marcat.
Consumatorii de junk food sunt atât copii, cât şi adulţi. În România sunt şapte milioane de supraponderali.
În general, cel mai afectaţi sunt copiii care ajung să devină dependenţi de acest tip de mâncare şi astfel şi numărul de obezi creşte foarte mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU