11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi despre pregătirea somonului

Sfaturi despre pregătirea somonului

Somonul reprezintă una dintre cele mai bune opţiuni când vine vorba să gătiţi peşte deoarece conţine foarte multe elemente indispensabile unei dezvoltări armonioase, el fiind unanim recomandat de medici şi de nutriţionişti. Folosind uleiul de somon ca supliment în orice dietă, orice persoană reduce considerabil riscul accidentelor cardiovasculare, fără a influenţa negativ nivelul glicemiei. De asemenea, somonul reglează nivelul colesterolului sanguin şi previne apariţia aterosclerozei, contribuind şi la regularizarea nivelului tensiunii arteriale. Fiind un peşte cu gust deosebit, specialiştii în gastronomie, citaţi de site-ul ele.ro, vă recomandă mai multe modalităţi de a-l prepara.
– În varianta crudă, somonul se poate transforma într-o varietate foarte gustoasă de sushi, alături de orez fiert, ierburi aromate şi sos de soia. Având un gust foarte plăcut, chiar şi crud, somonul sushi este preferat de consumatori.
– Puţin afumat, somonul reprezintă ingredientul de bază pentru aperitive gustoase, gata oricând să vă salveze o petrecere, oricât de pretenţioasă ar fi ea. Fileul de somon afumat se poate achiziţiona din supermarketuri.
– Somonul marinat în zeamă de lămâie, ulei de măsline şi piper poate fi cu succes folosit ca ingredient în salate inedite. Secretul este lăsarea lui la frigider pentru câteva ore, în această marinată. Este o alegere potrivită pentru un prânz hrănitor, îmbietor şi delicios. Pentru pregătirea lui veţi avea nevoie de 1 kg somon, 300 g ceapă, 1 ardei, 1-2 linguri zeamă de lămâie, o jumătate de linguriţă de zahăr, sare, piper, câteva foi de dafin. Carnea se taie felii, se aşază într-un vas împreună cu ceapa şi cu ardeiul, uleiul, zeama de lămâie, dafinul şi condimentele. Se amestecă uşor şi apoi se lasă timp de o oră. Se scoate carnea, se şterge şi se pune pe grătar, ţinându-se acolo cinci-şase minute. Se serveşte cu garnitură de cartofi nature stropiţi cu unt şi cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
– Somonul la grătar în folie de aluminiu încântă simţurile oricărui gurmand şi oferă un deliciu gustativ şi vizual. Stropit apoi din belşug cu vin alb, el poate fi servit cu legume în unt şi murături.
– Somonul la cuptor poate fi gătit pe pat de legume, cu mazăre, ciuperci, asezonat cu piper negru şi ierburi aromate, cu sau fără sos sau maioneză, ceapă verde, chilli şi lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS