10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicioarele umflate, doar o amintire

Picioarele umflate, doar o amintire

Majoritatea femeilor se plâng că au picioarele umflate. Alimentaţia sănătoasă, masajul şi câteva minute de sport pe zi pot face minuni, transformând această problemă într-o amin-tire.

La sfârşitul unei zile de muncă aţi face orice ca să scăpaţi de senzaţia de picioare umflate. Primul pas pe care vi-l recomandă specialiştii ar fi să vă schimbaţi alimentaţia. Trebuie să ştiţi că „acizii graşi polinesaturaţi, conţinuţi mai ales în uleiurile şi margarina de floarea-soarelui, porumb şi sâmburi de struguri prezintă un avantaj incontestabil, având în vedere rolul lor în menţinerea integrităţii membranelor vaselor sangvine şi a unei bune funcţionări a acestora“, susţin specialiştii citaţi de site-ul Stiletto.ro. De asemenea, consumul a doi litri de apă pe zi combate în mod activ edemele şi, implicit, procesul de retenţie, permiţând regenerarea intracelulară. Şi fibrele conţinute de legumele şi fructele proaspete îmbunătăţesc tranzitul intestinal, prevenind astfel constipaţia, deseori considerată responsabilă pentru un blocaj în circulaţia sangvină la nivelul bazinului. Diminuarea consumului de sare, responsabilă cu reţinerea apei în organism, ar fi altă măsură pe care trebuie să o luaţi. De asemenea, cafeaua şi alcoolul ar trebui consumate cât mai rar posibil.

Ritualul de fiecare zi

În afară de regulile referitoare la alimentaţie, trebuie să vă deprindeţi cu câteva lucruri, pe care să le efectuaţi cu regularitate. Duşul trebuie făcut cu apă călduţă, iar la sfârşit vă puteţi clăti cu un jet de apă rece. De asemenea, nici puţină gimnastică nu strică. Seara, când vă urcaţi în pat, staţi culcate pe spate şi ridicaţi picioarele pe un perete. O mişcare de rotire a gleznelor e tot ce trebuie să faceţi pentru a scăpa de disconfort. Pedalatul şi înotul vă pot ajuta, de asemenea, foarte mult. Şi când, în sfârşit, v-aţi decis să încheiaţi ziua, nu uitaţi să vă puneţi o pernuţă la picioare pentru o bună circulaţie a sângelui pe timpul nopţii. Aveţi, de asemenea, grijă şi atunci când vă alegeţi îmbrăcămintea şi încălţămintea pentru a doua zi. Trebuie să evitaţi hainele prea strânse. Şi încălţămintea trebuie să fie adaptată conformaţiei dumneavoastră.
Nu uitaţi de masaj ori de câte ori aveţi ocazia şi timpul necesar să-l efectuaţi. Puteţi începe cu răsfăţul acordat tălpilor şi gambelor. Aceste zone stimulează circulaţia şi încălzesc în mod plăcut piciorul. Trebuie să începeţi cu mişcări delicate, lente, dar ferme, apăsând încet talpa cu vârfurile degetelor. Puteţi continua pe toată lungimea tălpii, până la călcâi, şi ulterior să urcaţi treptat spre genunchi.
Nu neglijaţi nici degetele de la picioare. Puteţi începe cu degetul mare, masându-l lent şi îndoindu-l. Pentru toate aceste procedee veţi avea nevoie de ulei de masaj. Dacă nu l-aţi cumpărat din magazin, îl puteţi prepara acasă, din două linguriţe de ulei de măsline, trei picături de esenţă de lavandă şi o picătură de esenţă de romaniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS