17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRuladă de spanac cu şuncă şi brânză

Ruladă de spanac cu şuncă şi brânză

Ingrediente: 450 g spanac, 1 ou, 200 g caşcaval răzuit, 200 g cremă de brânză cu usturoi, 200 g şuncă (6 felii subţiri), sare, piper.
Mod de preparare: Spanacul fiert, tocat şi răcit, se amestecă cu ou, sare şi piper, după care se întinde în tavă, pe hârtie de copt. Deasupra se presară caşcavalul răzuit şi se dă în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, până se topeşte caşcavalul. Aveţi grijă ca preparatul să nu se rumenească. Se lasă apoi la răcit. Se pun feliile de şuncă, iar deaspra se întinde crema de brânză. Cu ajutorul hârtiei de copt rulaţi uşor, apăsând puţin. Rostogoliţi rulada pe folie transparentă şi împachetaţi. Aşezaţi preparatul pe folie de aluminiu, rulaţi, împachetaţi bine şi daţi la rece, pentru câteva ore, sau lăsaţi peste noapte. În loc de şuncă, puteţi folosi felii subţiri de somon afumat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS