11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul buzelor, pas cu pas

Machiajul buzelor, pas cu pas

Rujul este produsul cosmetic preferat al tuturor femeilor pentru că este elementul care desăvârşeşte aspectul celei care îl foloseşte. Un ruj bine ales şi aplicat aşa cum trebuie poate fi singurul lucru de care o femeie are nevoie pentru a deveni frumoasă.

Rujul este cel mai popular produs cosmetic din întreaga lume, pe piaţă existând o gamă variată de rujuri în felurite nuanţe şi cu diferite tipuri de texturi. În general, ele conţin ingrediente hidratante, vitamine, factori de protecţie împotriva razelor ultraviolete, substanţe grase, ceară şi emolienţi care conferă culoare şi volum buzelor. Pentru ca efectul rujului asupra imaginii feţei să fie cel scontat, este foarte important ca buzele să fie îngrijite corespunzător. De aceea, înainte de a aplica rujul, asiguraţi-vă că buzele sunt moi şi netede. Puteţi evita crăparea acestora dacă aplicaţi în fiecare zi strugurel, cremă de buze sau chiar miere, toate acestea asigurând hidratarea buzelor.

Pregătiţi-vă buzele pentru fardat

Machiajul buzelor este un adevărat ritual, care trebuie început cu destul de mult timp înainte de a aplica rujul. Primul pas, de altfel extrem de important, este exfolierea şi hidratarea intensă a buzelor. Când efectuaţi exfolierea feţei, nu uitaţi să le daţi şi lor atenţie. Pentru aceasta, folosiţi o periuţă de dinţi şi un produs delicat şi finalizaţi operaţiunea prin aplicarea unui balsam hidratant.
Următorul pas al ritualului este conturarea buzelor cu ajutorul unui creion dermatograf. Este o etapă pe care nu trebuie să o săriţi dacă vreţi ca rujul să nu se întindă şi să stea mai mult timp pe buze. Conturul cu dermatograful reprezintă un fel de bază pentru machiajul buzelor, el definind forma gurii. Trasaţi liniile începând cu mijlocul buzei superioare şi coborâţi uşor către mijlocul celei inferioare, fără să uitaţi să conturaţi şi colţurile gurii. În general, se recomandă ca dermatograful să fie în aceeaşi nuanţă cu rujul, dar, dacă doriţi să obţineţi un efect de volum şi buzele să pară mai pline, folosiţi un creion cu o nuanţă mai închisă decât rujul.
După ce aţi definit forma gurii, aplicaţi puţină pudră sau fond de ten pe buze. Astfel veţi spori puterea de aderenţă a rujului. Este indicat ca pudra sau fondul de ten să aibă aceeaşi nuanţă ca şi cea folosită pentru faţă. Trucul de a folosi fondul de ten asigură o bază perfectă pentru ruj şi îi potenţează acestuia culoarea.

Finalizarea aplicării rujului

Rujul poate fi aplicat fie cu ajutorul unei pensule speciale, fie direct din tub. Pensulele pentru buze sunt mici şi plate, putând fi folosite atât pentru conturarea buzelor, cât şi pentru colorarea acestora. Deşi aplicarea rujului direct din tub este comodă şi practică, specialiştii vă recomandă să folosiţi pensula, căci astfel asiguraţi o aplicare uniformă. Indiferent de modalitatea pe care o alegeţi, întotdeauna începeţi rujatul din mijlocul buzelor. Întredeschideţi gura şi coloraţi buzele începând din centru către colţuri. Aplicaţi întotdeauna rujul întâi pe buza superioară, cu mişcări ferme şi uniforme. După ce aţi terminat de aplicat rujul, aveţi grijă să îndepărtaţi excesul. Pentru asta, tamponaţi buzele cu un şerveţel şi aplicaţi al doilea strat de ruj.
Ultimul pas este folosirea unui luciu de buze, pentru a conferi strălucire culorii. Aplicaţi glossul în centrul buzelor şi apoi întindeţi-l către colţuri, pentru un efect de buze pline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS