6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

O maşină, două infracţiuni

Un conducător auto şi pasagerul din dreapta al unui Oltcit s-au ales cu dosar penal. În noaptea de marţi spre miercuri, puţin după ora 3.00, agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj au tras pe dreapta un Oltcit care circula prin Craiova. La volan se afla Gheorghe Ghiţă, de 20 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, care nu doar că nu poseda permis de conducere, dar era şi sub influenţa băuturilor alcoolice, prezentând o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării cu aparatul etilotest. Pentru ambele fapte, tânărul s-a ales cu dosar penal. Tot cu dosar penal s-a ales şi proprietarul autoturismului, Cătălin Irinel Chirea, din aceeaşi localitate, pentru că a încredinţat maşina unei persoane care nu avea permis. Chirea nici n-avea cum să nege faptul că i-a dat maşina lui Ghiţă, deoarece se afla chiar pe scaunul din dreapta în momentul în care au fost opriţi de poliţişti.

Adrian DINU

Pădurea Topana, în flăcări

Pădurea Ocolului Silvic Vultureşti, districtul Topana, a luat foc miercuri, în jurul orei 15.30. Pompierii oraşului Scorniceşti au ajuns la faţa locului şi i-au găsit pe pădurari şi pompierii civili din cadrul serviciului voluntar al Primăriei Topana acţionând pentru stingerea incendiului. După mai bine de trei ore, focul a fost stins. Din primele cercetări, se pare că incendiul a fost provocat de o ţigară aprinsă.

Claudia CHELU

Au încercat să înşele o societate de asigurări

Doi gorjeni s-au ales cu dosar penal pentru că au încercat să înşele o societate de asigurări. Poliţiştii din comuna Borăscu au descoperit că un localnic a minţit când a declarat că el ar fi autorul unui accident rutier petrecut în urmă cu o lună în localitate şi soldat doar cu pagube materiale. Adevăratul autor al evenimentului rutier era însă proprietarul autoturismului avariat. Bărbatul nici măcar nu deţine permis, însă şi-a convins un prieten să declare în fals că a condus maşina implicată în accident. Proprietarul nu a mai apucat să încaseze asigurarea pentru repararea autoturismului. Cei doi săteni din Borăscu sunt cercetaţi de poliţie pentru comiterea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice fără a poseda permis şi înşelăciune, respectiv fals în declaraţii.

Eugen MĂRUŢĂ

Hoţii de calculatoare, prinşi

Grupul infracţional, alcătuit din mai mulţi tineri, care în decembrie 2008 au intrat în laboratorul de informatică al Şcolii Generale din Comanda şi au furat toate cele zece calculatoare, a fost identificat de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Au fost prinşi şi reţinuţi doar doi dintre infractori, un bărbat de 27 de ani, din comuna Bălăciţa, şi un minor de 17 ani, din Floreşti. Se pare că după ce au fost furate calculatoarele din şcoala de la Comanda, hoţii au pătruns şi în laboratorul de informatică din comuna Floreşti. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri bărbatul de 27 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70%. Cercetările continuă pentru stabilirea întregului grup infracţional şi pentru recuperarea prejudiciului.

Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS