27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSpuneţi adio celulitei

Spuneţi adio celulitei

Electrostimularea transcutanată, presomasajul, masajul, reflexoterapia, tratamen-tele corporale, dar şi un stil de viaţă sănătos vă pot ajuta să scăpaţi de celulită.
 Mirela MARINESCU

Fiecare doamnă şi domnişoară visează la un corp perfect, suplu şi frumos, dar nu întotdeauna acest lucru este posibil. O piedică serioasă în acest sens este celulita, care afectează aproximativ 95 la sută din femei. Ea apare ca o serie de formaţiuni aflate sub piele compuse din celule de grăsime şi ţesut conectiv subcutanat. Prezentă de obicei pe coapse şi fese, se caracterizează prin binecunoscutul aspect de „coajă de portocală“. Chiar dacă în prezent nu a fost descoperită o metodă-minune care să vă poată scăpa definitiv de acest inconvenient, trebuie să ştiţi că tratamentele corporale pe termen lung vă pot ajuta să înlăturaţi aspectul neplăcut.

Soluţii pentru fiecare

Împachetările sunt o armă redutabilă împotriva celulitei. Persoanele care au cinci-şapte kilograme în plus faţă de greutatea normală şi o celulită vizibilă pot apela cu încredere la astfel de tratamente. Recomandarea din partea specialiştilor este împachetarea de slăbire şi anticelulită cu fango, care le ajută pe doamne şi domnişoare să elimine apa reţinută în exces, să ardă grăsimile, să elimine metalele grele şi toxinele care îngreunează activităţile normale ale organismului şi care generează celulita. Pentru persoanele care au exces de 3-5 kg faţă de greutatea normală, iar celulita este de gradul I-II, adică puţin vizibilă la nivelul pielii, atunci combinaţia dintre tratamentele de tonifiere şi cele anticelulitice este ideală.
Şi electrostimularea vă poate fi de un real ajutor. Ea poate înlocui sau poate accelera rezultatele obţinute prin sport. 45 de minute de electrostimulare echivalează cu patru ore de fitness/aerobic, arme redutabile împotriva celulitei.
Drenajul limfatic este alt procedeu special pentru combaterea celulitei şi ajută la slăbit. Acesta contribuie la deblocarea sistemului limfatic şi eliminarea toxinelor din organism. Dacă alegeţi să beneficiaţi de acest tratament acasă, folosiţi neapărat o cremă anticelulitică, aplicată cu ajutorul mişcărilor circulare uşoare, până intră crema în piele.
Şi reflexoterapia poate face minuni cu zonele afectate de celulită, căci printre efectele sale de activare a metabolismului şi reglare a sistemului endocrin se numără şi eliminarea toxinelor din corp, activarea circulaţiei sangvine, scăderea ponderală. Deşi efectele sunt destul de rapide, este recomandată pentru început o serie intensivă de 10-12 şedinţe, efectuate de două-trei ori pe săptămână, susţin specialiştii, pentru ca apoi să se facă o şedinţă la zece zile, pentru întreţinere. Rezultatele pot fi spectaculoase. În plus, dacă aceste tratamente sunt însoţite şi de un regim sănătos de viaţă, lucrurile se îmbunătăţesc.

Un stil de viaţă sănătos

Sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă în combinaţie cu fumatul şi consumul de alcool favorizează apariţia celulitei. În concluzie, dieta este o soluţie eficientă pentru problema „coajei de portocală“. Dacă doriţi eliminarea ei, trebuie să evitaţi alimentele cu un conţinut mare de grăsimi. Sarea, zahărul şi alimentele grase sunt interzise în acest regim. În schimb, trebuie consumate zilnic fibre, care se găsesc în fructe şi legume proaspete. În plus, ele ajută la eliminarea toxinelor şi a elementelor inutile. Trebuie, de asemenea, renunţat la alcool şi tutun, pentru că ele produc toxine suplimentare în corp, dar şi în piele. Nu uitaţi de apă, care este esenţială pentru menţinerea sănătăţii epidermei. Aşadar, urmând o dietă echilibrată şi apelând şi la ajutorul tratamentelor corporale, fiecare doamnă sau domnişoară poate avea şanse reale de a obţine o piele superbă, fermă,  pregătită pentru vară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS