12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Sănătatea inimii, menţinută de legume,
fructe şi peşte

 

O alimentaţie bogată în legume, fructe, nuci şi produse din peşte este asociată cu un risc mai scăzut de apariţie a bolilor cardiace, prin urmare este mult mai sănătoasă, în comparaţie cu dietele ce se bazează pe alimente cu index glicemic mare. Printre alimentele cu index glicemic mare se numără orezul, pastele făinoase şi pâinea albă (ce conţine carbohidraţi), dar şi produsele cu conţinut ridicat de acizi graşi, ca, de exemplu, alimentele prăjite sau coapte. Studiul în urma căruia s-a formulat această concluzie reprezintă munca unei echipe de cercetători din cadrul Universităţii McMaster din Hamilton, Canada. Unul dintre autorii studiului, doctorul Andrew Mente, a ţinut să sublinieze faptul că, deşi există foarte multe lucrări scrise pe această temă, nimeni nu a efectuat încă o analiză sistematică a dovezilor obţinute în urma cercetărilor efectuate pentru a afla care este legătura dintre diversele tipuri de alimentaţie şi riscul de apariţie a bolilor cardiace coronariene. În cadrul acestui studiu recent, oamenii de ştiinţă au căutat în mod sistematic în arhivele documentărilor medicale şi au extras aproape 150 de lucrări scrise în legătură cu acest subiect şi peste 40 de teste clinice, care analizau legătura existentă între tipurile de alimentaţie şi bolile coronariene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS