9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Program special pentru cursele Transloc
De Paşte, troleibuzele Transloc Târgu Jiu vor circula după un program special. Sâmbătă se va respecta programul de weekend. Duminică, va fi program special, frecvenţa cu care vor circula mijloacele de transport ale Transloc fiind de 24 de minute, între orele 5.30 şi 23.30, pe traseul 9 Mai – Artego. Legătura cu localităţile limitrofe Bârseşti, Preajba şi Drăgoieni va fi asigurată din oră în oră, dar numai până în jurul orei 13.00. Luni, în a doua zi de Paşte, troleibuzele Transloc vor circula ca într-o zi de weekend, iar de marţi se va reveni la programul normal.
Eugen MĂRUŢĂ

Campanie de prevenire a incendiilor
Serviciul de Prevenire a Incendiilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (ISU) Olt a demarat săptămâna aceasta o acţiune de informare preventivă a cetăţenilor şi alta de verificare a condiţiilor de securitate la incendiu în locaşurile de cult. Inspectorii de la ISU urmăresc dacă oamenii respectă normele de prevenire a incendiilor.
Potrivit locotenent-colonelului Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, pompierii au trimis materiale cu sfaturi preventive către toate primăriile din judeţ şi către episcopie, pentru ca reprezentanţii acestora să informeze cetăţenii ce trebuie să facă pentru a evita producerea unui incendiu. Şi pe site-ul unităţii pot fi găsite materiale informative despre prevenirea incendiilor. Militarii îi sfătuiesc pe enoriaşi ca, atunci când merg la slujbe, să fie atenţi la lumânările aprinse, să nu le uite în locuri care pot genera incendii şi să nu lase surse de foc la îndemâna copiilor.
Dana MIHĂILĂ

100 de jandarmi, mobilizaţi la locaşurile de cult

Peste 100 de jandarmi vor supraveghea în perioada Paştelui cele mai aglomerate zone din judeţ pentru a evita furturile, cerşetoria sau consumul de băuturi alcoolice. Nouă locaşuri de cult se vor afla în atenţia jandarmilor gorjeni. Jandarmeria sfătuieşte turiştii care aleg să petreacă Paştele la Rânca să nu se aventureze pe traseele fără echipament adecvat, să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil, pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 eventualele incidente sau orice probleme. „Jandarmii vor desfăşura acţiuni atât în mediul urban, cât şi în cel rural, cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în zona discotecilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant“, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al jandarmilor gorjeni.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS