10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Tort de post


Ingrediente: Pentru blatul de cacao: 1 cană zahăr, 1 cană ulei, 1 cană apă minerală, 1 plic praf de copt sau amoniac, esenţe, cacao, făină cât cuprinde.
Pentru blatul de mere: 150 g zahăr, 400 ml apă, 100 ml ulei, 50-100 g nuci măcinate, 4 mere rase, praf de copt sau amoniac pentru creştere, făină cât cuprinde.
Pentru crema de caramel: o cană cu zahăr, 500 ml apă, 5 linguri cu făină, jumătate pachet margarină, cacao, esenţă de rom.
Pentru crema de piersici: 1.400 ml suc de piersici, 3 plicuri de budincă, 9 linguri cu zahăr, 1 pachet cu margarină
Mod de preparare:
Pentru blatul de cacao se amestecă într-un castron apa cu uleiul şi zahărul până la topirea acestuia. Apoi se adaugă făina, cacaua, esenţele şi amoniacul. Se tapetează tava, se dă la cuptor la foc potrivit până trece testul scobitorii.
Blatul de mere se face în felul următor: se pune zahărul la caramelizat într-o cratiţă şi se amestecă. Atunci când e gata se adaugă apa fierbinte. Când apa caramelizată s-a răcit, se adaugă merele şi nuca măcinată, apoi făina, amidonul şi esenţa.
Prepararea cremei de caramel: Se caramelizează zahărul, se adaugă cinci linguri cu făină şi se amestecă bine. Peste compoziţie se adaugă apă fierbinte. Se lasă la răcit, după care se adaugă margarina cubuleţe, cacaua, aromele.
Pentru pregătirea cremei de piersici, puneţi la fiert sucul cu budinca, amidonul şi zahărul. Când compoziţia s-a răcit, adăugaţi margarina cubuleţe. Tortul va fi gata după ce veţi pune crema caramel, apoi blatul de mere, crema de piersici şi apoi blatul de cacao însiropat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS