Ingrediente: 1 cană de orez cu bobul rotund, 400 g de ciuperci, 300 g de boabe porumb fierte, 2 cepe potrivite, 2 morcovi, frunzele de la o varză acră de 800 g – 1 kg, 2 linguri de ulei, 1 lingură vegeta, sare, piper, 500 g de suc de roşii, 4 căni de apă (sau cât este nevoie până se fierbe varza).
Mod de preparare: Puneţi în mixer ciupercile, porumbul şi ceapa şi amestecaţi astfel încât să se formeze o pastă. Separat, radeţi morcovul, peste care puneţi vegeta şi ulei. Puneţi morcovul pe foc câteva minute să se înăbuşe şi adăugaţi orezul. Adăugaţi puţină apă şi lăsaţi să se evapore. Lăsaţi orezul la răcit. Amestecaţi mixul de ciuperci, porumb şi ceapă cu orezul, adăugaţi piper şi sare dacă mai este nevoie. Formaţi sărmăluţele, din varză rămasă de la foi, tapisaţi fundul unei cratiţe, aşezaţi sărmăluţele şi acoperiţi cu încă un strat de varză. Puneţi deasupra sucul de roşii şi apa, acoperiţi şi daţi la cuptor la 200 de grade cam trei-patru ore. Stingeţi focul şi lăsaţi vasul înăuntru până când cuptorul se răceşte. Sărmăluţele se pot servi cu mămăliguţă.
Sarmale cu ciuperci
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei