10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSăpunul negru, o reţetă ancestrală de frumuseţe

Săpunul negru, o reţetă ancestrală de frumuseţe

Săpunul negru este un produs natural cu multiple întrebuinţări. Fabricat pe bază de ulei de măsline, el asigură o piele fină şi curată. Acest produs natural este, de asemenea, folosit şi pentru curăţarea casei.

Săpunul negru este cunoscut şi fabricat încă din antichitate. La fel ca uleiul de argan sau argila Rhassoul, săpunul negru se numără printre produsele cosmetice tradiţionale din ţările din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. De origine marocană, el este obţinut dintr-un amestec de ulei şi măsline negre, zdrobite şi macerate în sare şi potasiu. Uneori, uleiul de măsline este înlocuit cu cel de palmier. Săpunul negru este creat sută la sută din ingrediente naturale şi se găseşte sub formă de pastă de gomaj vegetală, uleioasă şi închisă la culoare, care, în amestec cu apa, devine cremoasă. Hipoalergic şi bogat în vitamina E, săpunul negru este un produs ideal pentru piele, eliminând toxinele, impurităţile şi celulele moarte.

Săpun negru cosmetic

Săpunul negru este un produs ecologic, cunoscut în întreaga lume, având beneficii deosebite pentru corp. Acesta curăţă faţa şi trupul, prevenind iritaţiile. Este foarte uşor de folosit şi puteţi face mai multe tratamente acasă – de la o simplă spălare, la măşti şi exfoliere. Săpunul negru elimină celulele moarte ale epidermei şi toxinele, lăsând o piele strălucitoare şi elastică şi dând o senzaţie de prospeţime. Nu sunt interdicţii în folosirea acestui săpun, deoarece el nu cauzează alergii, este eficient şi poate fi combinat cu alte produse naturale. Săpunul nu permite îngroşarea stratului cornos, care provoacă senzaţia de uscat şi la tenurile seboreice. Stratul cornos constituie o barieră împotriva cosmeticelor care nu pot fi absorbite în piele. Bărbaţii care fac foliculită pot folosi acest săpun la bărbierit, după care pot utiliza gelul after-shave. De asemenea, săpunul negru face minuni pentru unghii, albindu-le în mod natural. Produsul poate fi folosit şi ca bază de curăţare pentru păr.

Folosire

Udaţi-vă şi apoi aplicaţi o cantitate mică de săpun pe tot corpul lăsând-o să acţioneze câteva minute. Clătiţi cu apă din abundenţă şi apoi puteţi începe gomajul, adică exfolierea fină a epidermei şi curăţarea pielii de micile imperfecţiuni, cu o mănuşă specială sau cu un burete vegetal, spălat în prealabil cu apă caldă şi stors. Clătiţi-vă din nou cu apă călduţă. Puteţi folosi săpunul negru în locul celui obişnuit sau al gelului de duş pentru toaleta zilnică a corpului şi feţei. Este recomandat să evitaţi contactul cu ochii. Săpunul negru produce spumă naturală datorită proprietăţilor sale de hidratare şi exfoliere, catifelând şi hrănind pielea în profunzime. În timpul tratamentului, uleiurile esenţiale pot fi aplicate pe corp pentru un efect aromatic adiţional.

Detergent natural

Săpunul negru face minuni şi în casă, fiind folosit ca degresant şi pentru scoaterea petelor. Comercializat în general sub formă de lichid, produsul se amestecă pur şi simplu cu apă şi se foloseşte pentru spălarea geamurilor, a marmurei, gresiei, faianţei, linoleumului, parchetului, dar şi pentru degresarea suprafeţelor fragile precum plitele vitroceramice. În baie şi bucătărie, săpunul negru poate înlocui orice detergent pentru toate suprafeţele, chiar şi pentru maşina de spălat rufe.
Produsul mai este folosit pentru curăţarea bijuteriilor din argint sau pentru îndepărtarea petelor de gudron şi vopsea.
Datorită ingredientelor sale naturale, săpunul negru poate înlocui produsele specifice spălării animalelor domestice. În agricultură, săpunul este adesea folosit ca tratament natural împotriva insectelor şi a paraziţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII