21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegimul Hollywood: fructe din plin!

Regimul Hollywood: fructe din plin!

Regimul Hollywood, care constă în consumul bogat de fructe, a apărut în jurul anului 1920. El a făcut senzaţie în rândul starurilor din Cetatea Filmului care voiau să slăbească. Regimul Hollywood are rezultate imediat, însă poate fi periculos, aşadar trebuie urmat pe scurtă durată. Dieta durează o săptămână şi ajută rapid la pierderea greutăţii. Specificitatea regimului constă într-o alimentaţie exclusivă pe bază de fructe, cu excepţia bananelor. Acest program conţine în special fructe exotice, mai ales ananas, grapefruit, papaya şi pepene verde.

Principiul dietei

Cu excepţia a două mese echilibrate pe săptămână, fructele constituie întreaga alimentaţie pe durata regimului Hollywood. De la micul dejun la cină, mesele sunt bazate doar pe frcute. Nimic altceva nu este acceptat. Ananasul, papaya şi pepenele verde sunt motoarele programului. Aceste fructe conţin o enzimă care facilitează digestia proteinelor şi arde toate grăsimile din interior. Regula de bază a regimului Hollywood este că, după ce aţi mâncat unul dintre aceste fructe, trebuie să aşteptaţi două ore înainte de a consuma oricare dintre celelalte fructe. În timpul primei săptămâni de slăbit, trebuie să mâncaţi exclusiv fructe proaspete şi, de preferinţă, fructe exotice dimineaţa, la prânz şi seara. Apoi, treptat, pâinea şi legumele care conţin feculă sunt reintroduse în alimentaţie. Toate alimentele „industriale“ sunt interzise.

Avantaje şi dezavantaje

Regimul Hollywood are câteva atuuri. Odată principiul asimilat, este simplu de aplicat şi nu este deloc greu de urmat, cu atât mai mult pentru persoanele cărora le plac fructele. Datorită faptului că este limitat consumul de carne şi alimente industriale, regimul Hollywood are proprietatea de a curăţa şi purifica interiorul organismului. Pierderea greutăţii pe termen scurt este asigurată.
Pe de altă parte, dieta are şi dezavantaje. Prezenţa glucidelor în cantităţi mari nu este benefică pentru organism. Regimul Hollywood aduce mari carenţe de proteine şi lipide. Foarte monoton, programul dezvoltă o creştere a senzaţiei de foame şi oboseală şi favorizează pierderea masei musculare. Acest regim, urmat pe o perioadă îndelungată, poate fi periculos.
Regimul Hollywood trebuie urmat cu precauţie şi mai ales fără abuz. Este foarte important să nu se depăşească o săptămână de dietă. Regimul Hollywood nu este recomandat de nutriţionişti din cauza carenţelor de proteine care se pot instala pe termen lung.
La sfârşitul unei astfel de diete, revenirea la alimentaţia echilibrată şi variată trebuie să se facă progresiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS