12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFursecuri arăbeşti cu nucă de cocos

Fursecuri arăbeşti cu nucă de cocos

Ingrediente: 1 ou întreg, 1 gălbenuş, 1 lingură apă, 120 ml ulei, 120 g zahăr, o jumătate linguriţă rasă de praf de copt, vanilie, 300 g făină
Pentru „finisaj“: 1 borcănel de gem de caise, 150-200 g fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu o lingură de apă, se adaugă zahărul şi vanilia şi se bate totul foarte bine. Adăugaţi uleiul şi mixaţi totul bine. Adăugaţi făina amestecată cu praful de copt. Aluatul obţinut trebuie să fie potrivit de tare, ca să-l puteţi modela. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşază la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere. Ele se coc în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius. Când sunt gata se scot din cuptor. Când se răcesc se aşază pe un platou.
Pentru „finisare“ trebuie să încălziţi puţin gemul de caise. Eventual amestecaţi-l puţin cu mixerul, ca să sfărâmaţi bucăţelele de fructe. Fursecurile reci se vor da prima dată prin gem, iar apoi prin nucă de cocos. Se servesc după câteva ore (5-8 ore) când de la gem se vor înmuia şi vor deveni pufoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS