6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoasă în prag de primăvară

Frumoasă în prag de primăvară

Orice doamnă sau domnişoară ştie că, după lunile lungi de iarnă, părul, tenul au nevoie de o îngrijire atentă.

Vremea rece şi-a lăsat amprenta asupra tenului şi a părului dumneavoastră. Pielea seamănă mai degrabă cu pergamentul, părul aduce mai mult cu lână netoarsă, ochii nu mai au strălucire, aşa că este timpul ca doamnele şi domnişoarele să ia măsurile necesare. Câteva reţete naturale şi uşoare le vor fi de ajutor pentru a întâmpina fără complexe schimbarea anotimpului.

Ten sănătos şi strălucitor

V-aţi dori o piele asemenea unei petale de ghiocel, numai că, în timpul zilelor friguroase de iarnă, activitatea glandelor sebacee este mult redusă, iar efectele nu întârzie să apară. Cantitatea de grăsime din stratul acid natural care protejează pielea este mai mică, epiderma devenind mai sensibilă şi mai palidă. Un strat de cremă pe faţă şi decolteu, aplicată cu mişcări circulare până la pătrunderea în piele, este de bun augur. Dacă aveţi o piele descuamată, lipsită de prospeţime, un tratament cu tărâţe de grâu amestecate cu apă luminează tenul. În plus, tărâţele stimulează circulaţia sângelui şi reînnoirea celulelor. Trebuie să vă frecaţi faţa şi gâtul cu tărâţe de două ori pe săptămână.
Extrem de benefice pentru ten sunt şi vitaminele A, C şi E, de altfel „campioanele“ produselor de frumuseţe. Aşa că, dacă vreţi să vă achiziţionaţi o mască, trebuie să citiţi cu atenţie compoziţia acesteia şi alegeţi-o doar pe aceea care are printre ingrediente vitaminele menţionate. Măştile cu o astfel de compoziţie vor netezi pielea, ferind-o de îmbătrânirea prematură.
Şi dacă anii au început să lase urme pe ten, trebuie să ştiţi că un duşman al efectelor îmbătrânirii sunt algele.
O mască pe bază de alge este o armă redutabilă. Şi dacă produsele din magazine nu vă mulţumesc, puteţi apela la măştile preparate în casă. Trebuie să amestecaţi un gălbenuş de ou cu câteva picături de ulei, două-trei linguri de pudră de alge, adăugaţi zeamă proaspătă de lămâie şi puţină sare. Masca astfel preparată se aplică pe faţă (nu şi în jurul ochilor). Se va lăsa să acţioneze timp de 15 minute, după care se va îndepărta cu apă călduţă.
Şi merele vă pot fi de un real ajutor. Curăţaţi un măr de coajă, daţi-l pe răzătoarea mică şi amestecaţi-l cu un albuş bătut spumă. Amestecul rezultat se va întinde pe faţă şi se va lăsa să acţioneze zece minute. Efectul este extraordinar, pentru că masca pe bază de măr curăţă pielea în profunzime. Şi mixturile cu banane sunt magice. Datorită substanţelor minerale pe care le conţin, bananele revigorează pielea. O „mixtură“ pentru ameliorarea microcirculaţiei sanguine se poate prepara dintr-o banană mică, două linguri rase de brânză de vaci, o lingură de smântână, un gălbenuş. Amestecul se va aplica în strat gros pe faţă şi se va lăsa să acţioneze o jumătate de oră, după care se clăteşte faţa cu apă caldă.

O podoabă capilară de invidiat

Şi părul are nevoie de o îngrijire atentă pentru a-şi recăpăta strălucirea în razele soarelui primăvăratic. Pentru ca vârfurile uscate să devină mătăsoase şi uşor de pieptănat, trebuie să vă masaţi părul cu ulei de măsline. După ce acesta a fost aplicat, timp de 20 de minute trebuie să vă acoperiţi părul cu un prosop încălzit. După acest tratament, părul se va limpezi cu apă călduţă şi abia apoi se va spăla cu şamponul potrivit. Şi curele cu lapte pentru păr sunt benefice în această perioadă. Trebuie să înmuiaţi un prosop în lapte şi să vă frecaţi cu el pe păr. După 15 minute, clătiţi-vă cu apă călduţă, iar părul dumneavoastră va deveni moale, mătăsos şi uşor de pieptănat. Nu uitaţi nici de clasicul oţet, cel pe care bunica îl picura în apa cu care vă clătea părul. Efectul va fi plăcut: părul va deveni lucios, va căpătă volum şi un aspect sănătos. Acest procedeu poate fi folosit şi împotriva mătreţii, a mâncărimilor şi a căderii părului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU