11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Evantai

Ingrediente: 500 g făină, 125 ml lapte, 125 ml apă, 1 ou, 1 linguriţă miere, sare, 50 g unt, 20 g drojdie (proaspătă sau uscată), 200-250 g şuncă, 150 g parmezan, 1 ou şi lapte pentru uns
Mod de preparare:
Se face un aluat ca de pâine încorporând untul şi sarea la sfârşit. Întindeţi aluatul, presăraţi jumătate din parmezanul răzuit pe toată suprafaţa. Puneţi feliile de şuncă peste care presăraţi parmezanul rămas. Aduceţi una dintre laturi până la jumătatea foii. Şi pe cealaltă la fel şi presaţi uşor unde se îmbină. Rostogoliţi-o pe partea cealaltă ori pe planul de lucru ori dacă vă e mai uşor direct pe hârtia de copt din tavă. Tăiaţi cu un foarfece fâşii late cam de 4 cm, pe care le răsuciţi un pic astfel încât să se vadă umplutura, după care daţi aluatului o formă de semicerc. Lăsaţi-l să crească în jur de 45 minute. După aceea, ungeţi-l cu un ou amestecat cu puţin lapte şi presăraţi opţional mac.  Introduceţi aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU