12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCriza economică intră în dormitor

Criza economică intră în dormitor

Deşi bărbaţii au primit suficiente lovituri care le-au vizat fie orgoliul, fie virilitatea, acum, la toate aceste bătăi de cap, se alătură şi criza financiară care a zguduit din temelii planeta.

Din câte se pare, nu doar acţiunile de la bursă sunt în cădere liberă, ci şi apetitul sexual pare să se afle pe aceeaşi pantă descendentă. Criza financiară a afectat şi dragostea, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt bărbaţii. În ultima perioadă, tot mai mulţi reprezentanţi ai sexului tare cer ajutorul andrologilor pentru a depăşi eşecurile sexuale provocate de recesiune. „Cel puţin 50 la sută dintre pacienţii care sosesc în cabinetul nostru sunt convinşi că problema lor este provocată de stres, efect al preocupărilor de la serviciu“, a povestit Bruno Giammusso, reprezentantul Societăţii de andrologie din Italia. Nesiguranţa locului de muncă, teama de a rămâne fără salariu şi de a nu mai reuşi să îşi întreţină familia, toţi sunt factori care afectează decisiv randamentul în dormitor. „Raportul dintre sănătatea sexuală masculină şi bunăstarea financiară este bilateral“, a explicat Giammusso. Un studiu realizat recent în Statele Unite de specialiştii de la Universitatea din Boston a demonstrat că bărbaţii cu disfuncţii sexuale întâmpină probleme nu doar pe plan familial, ci şi profesional. Ei au mai multe probleme economice „pentru că, atunci când un bărbat se consideră un ratat, transferă sentimentul de inutilitate şi pe plan profesional“, a precizat specialistul italian.

Stresul banilor

În opinia andrologului, „tot ceea ce provoacă o cădere a moralului, cum ar fi problemele financiare, determină o creştere a anxietăţii, care se reflectă asupra armoniei cuplului, atât pe plan fizic, cât şi emotiv“.
Bărbaţii cu probleme sexuale merg din ce în ce mai des la androlog şi vorbesc despre un stres lucrativ. „Numărul lor însă a crescut foarte mult în ultima perioadă. Odată cu criza, procentul pacienţilor care îşi proiectează propriile preocupări economice asupra prezentului şi viitorului, ajungând să fie dominaţi de teama care derivă de aici, a crescut simţitor. Ei vorbesc despre stres, însă în realitate este un simptom al depresiei, care îşi face simţită prezenţa şi prin scăderea libidoului“, a explicat andrologul italian.  În concluzie, bărbaţii riscă să transfere şi în dormitor „impotenţa“ resimţită în faţa crizei economice. „Un pacient din doi pune problema sa sexuală pe seama stresului profesional, chiar dacă acesta este doar o cauză secundară, care trebuie asociat altor probleme de natură organică“. „Dacă, în condiţii de bunăstare economică şi optimism pentru viitor, bărbatul găseşte deseori o modalitate de a depăşi o dificultate organică, atunci când apar temeri generale, care îi afectează viaţa cotidiană, pacientul pierde forţa de a reacţiona. Se lasă dus de val, se închide în sine, chiar dacă femeia de lângă el nu este prea încântată“, a spus Bruno Giammusso. Astfel, pe lângă problemele financiare, femeile trebuie să se confrunte şi cu insatisfacţia sexuală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII