8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Fructe împotriva infecţiilor

 

Vitaminele conţinute în fructe ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor şi să prevină anumite boli cronice. În unele afecţiuni, o alimentaţie bogată şi echilibrată va ajuta pacientul să se simtă mai bine, însă, în cazul bolilor infecţioase, cum ar fi tetanosul, alimentaţia joacă un rol minim în procesul de vindecare.

Vitaminele şi oligoelementele sunt atât de necesare, putând transforma corpul într-un scut împotriva infecţiilor. Între activarea imunităţii şi vitaminele A, E, fier şi zinc au fost deja stabilite numeroase legături. Fructele, cum ar fi coacăzele, prunele, strugurii, afinele şi căpşunele, sunt bogate în antioxidanţi. Studii recente evidenţiază faptul că aceştia pot proteja împotriva anumitor afecţiuni ale ochilor, cum ar fi degenerescenţa maculară legată de vârstă (DMLV). Vitamina C este aliatul corpului împotriva bacteriilor. Citricele, kiwi şi fructele exotice sunt bogate în vitamina C. S-a dovedit deja faptul că o mare cantitate de vitamina C reduce gravitatea şi durata unei răceli, rolul său fiind însă important şi în alte afecţiuni. Femeile care beau în fiecare zi un pahar cu suc natural din fructe proaspete (în special struguri) au un risc cu 34 la sută mai mic de a face infecţii urinare, faţă de celelalte. Vitamina E joacă un rol în sistemul imunitar, întărindu-l. Migdalele, nucile, avocado şi germenii de grâu conţin vitamina E din abundenţă.

Aceste concluzii, care pun în valoare multiplele beneficii ale fructelor pentru sănătate şi metodele prin care corpul poate fi ajutat să lupte împotriva infecţiilor, au fost publicate în revista Health and Food.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS