21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex la a doua tinereţe

Sex la a doua tinereţe

Epoca puritanelor trecute de prima tinereţe, narată în chip magistral de Virginia Woolf, pare de mult apusă. Acum, pentru femeile mileniului III, vârsta de 40 de ani înseamnă o reinventare a propriei personalităţi, o redescoperire a mult râvnitei pasiuni din tinereţe.

Un recent sondaj dat publicităţii de revista Health Plus Magazine a scos la iveală o realitate mai mult decât interesantă: 77 la sută din cele 2.000 de respondente au mărturisit că au descoperit adevărata maturitate sexuală după ce au împlinit 40 de ani şi că nu au probleme în a accepta ridurile care au început să se adune în jurul ochilor sau firele albe de la tâmple. „Cel puţin jumătate din clientele noastre sunt doamne trecute de prima tinereţe“, a recunoscut Sally, o tânără vânzătoare de la Ann Summer, un popular sexy shop de pe Oxford Street, din inima Londrei.
Afirmaţiile ei au fost confirmate de prezenţa în magazin a Rosei H., o avocată de 44 de ani, care se uita curioasă la ofertele magazinului. „În tinereţe, m-aş fi ruşinat să pun în practică anumite fantezii, dar acum, eu şi partenerul meu nu mai avem limite“, a mărturisit aceasta. „Ideea că femeile mature nu ar mai trebui să facă sex datează din secolul XVIII, când medicii prescriau camfor pentru a le «reteza» eventualele pofte“, a explicat istoricul Louise Foxcroft.
În volumul „A History Of Modern Menopause“, aceasta a trecut în revistă tabuurile „ginecologice“ din secolul trecut, „sistematizate“ de doctorul Heinrich Kish, care era uimit de apetitul sexual al femeilor ajunse la menopauză. În plus, nu trebuie omis faptul că, potrivit New Hite Report, raportul cu privire la sexualitatea feminină dat publicităţii în 2000, posibilitatea de a avea parte de orgasme multiple creşte mult după împlinirea vârstei de 40 de ani.

Infidele după menopauză

Ceea ce multe femei nu recunosc este faptul că recuperarea apetitului sexual nu se datorează neapărat partenerului. Ba, dimpotrivă. „Multe dintre prietenele mele, trecute binişor de 40 de ani, au un amant“, a povestit Marcel d'Argy Smith, fostă directoare la Cosmopolitan. De altfel, un studiu al specialiştilor de la Universitatea New Hampshire a confirmat faptul că majoritatea relaţiilor extraconjugale se întâlnesc în rândul femeilor peste 45 de ani, în timp ce în cazul bărbaţilor „momentul de aur“ este după 55 de ani. „Primăvara simţurilor“ are atât o explicaţie medicală, cât şi una psihologică. În opinia lui Peter Bowen Simpkins, de la Royal College of Gynaecologist, din punct de vedere medical, totul depinde de organism: „După menopauză, se produce o cantitate mai mare de testosteron, «hormonul dorinţei»“. Explicaţia psihologică îi aparţine psihoterapeutului Jane Polden. „Odată ajunse mame şi soţii, toate femeile se relaxează. Nu mai sunt obsedate de corp, de cântar, de serviciu, de copiii pe care îi au sau pe care nu îi vor mai avea“, a spus aceasta. „Sex-appeal-ul celei de-a doua tinereţi presupune o tensiune între eros şi tanatos. Menopauza ne aminteşte că posibilitatea de a ne reproduce a «apus». Nu ne rămâne decât să profităm de clipa prezentă“, a concluzionat specialista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII