16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPasta de tomate: arma împotriva îmbătrânirii

Pasta de tomate: arma împotriva îmbătrânirii

Încă de la începutul secolului al XX-lea, pasta de tomate este un aliment indispensabil în bucătărie. În epoca exploziei de produse de înfrumuseţare, s-a demonstrat că ea are şi alte beneficii, mai puţin cunoscute.

Un studiu efectuat recent pe concentratul de tomate şi coordonat de profesorul Fiorenzo Pastoni, specialist în alimentaţie şi vicepreşedinte al Ordinului Biologilor italieni, scoate la iveală proprietăţile acestui produs.
Ultima tendinţă în materie de îngrijire a pielii nu este neapărat o cremă sau o loţiune de lux, ci mai degrabă un tub de pastă de tomate. Aceasta este concluzia surprinzătoare la care a ajuns echipa de cercetători. Studiul a fost solicitat de marca italiană de conserve Mutti şi a fost realizat pe eşantioane de pastă de tomate din diverse loturi de producţie. Analizele au pus în evidenţă cantitatea deosebit de mare de licopen conţinută în concentratul de roşii şi numărul de vitamine A, C, E şi PP şi minerale (potasiu, calciu, fosfor şi fier) prezente în acest produs.

Licopenul, concentratul din roşii

Licopenul este cunoscut pentru capacitatea sa de încetinire a evoluţiei diverselor boli cardiovasculare şi a cancerului, în special de prostată. Acesta contribuie şi la protejarea pielii împotriva fenomenelor oxidării cauzate de expunerea la soare.
Licopenul este un ingredient preţios în reţeta frumuseţii. Acesta protejează pielea împotriva îmbătrânirii. Excelent antioxidant, licopenul din tomate este folosit deseori în fabricarea numeroaselor produse antiîmbătrânire. Având în vedere doza naturală de licopen, concentratul de tomate al mărcii Mutti reprezintă un supliment alimentar substanţial pentru frumuseţe.
Potrivit societăţii italiene, pasta de tomate are numeroase calităţi. Este un produs antiîmbătrânire, diuretic, uşor de folosit, savuros, polivalent. Integrarea concentratului de roşii în alimentaţia zilnică vă va ajuta să aveţi o viaţă sănătoasă, echilibrată şi va încetini semnele trecerii timpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS