21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPulpe de raţă în sos de vin roşu

Pulpe de raţă în sos de vin roşu

Ingrediente: 2 pulpe de raţă, 200 ml vin roşu, de preferinţă sec, 200-250 ml supă de pui, 1 linguriţă cu vârf de pastă de roşii, 4 căţei de usturoi, sare, 1/2 linguriţă boabe de piper, 2 cuişoare, 4-6 frunze de salvie.
Mod de preparare: Se spală pulpele de raţă, apoi se taie grăsimea de pe margini şi se pune deoparte. Aşezaţi pulpele într-un vas împreună cu patru căţei de usturoi, cu câteva frunze rupte de salvie şi cu vinul roşu, timp de două ore, la frigider. După o oră întoarceţi pulpele căci vinul nu acoperă în întregime carnea. Înainte să frigeţi carnea, tăiaţi grăsimea cubuleţe şi prăjiţi-o într-o tigaie. Scoateţi jumările şi puneţi puţină sare. După aceea prăjiţi la foc moderat în untura obţinută pulpele de raţă pe amândouă părţile. Scoateţi-le, turnaţi untura într-un recipient mic, pentru că o veţi folosi la ciupercuţe. Puneţi din nou pulpele în cratiţă şi turnaţi marinată cu frunze şi usturoi, plus supa de pui. Lăsaţi cu capac vreo 30-40 de minute la foc mic. Nu uitaţi să întoarceţi carnea şi să puneţi, totodată, şi pasta de roşii împreună cu boabele de piper şi cuişoarele. Cât timp se fac pulpele, tăiaţi ciupercile curăţate în prealabil în felii (jumătate de cutie, aproximativ 300 g). Curăţaţi o ceapă medie, tăiaţi-o mărunt şi împreună cu ciupercile prăjiţi-le în untura de raţă pusă deoparte. După ce vedeţi că totul prinde culoare, puneţi capacul şi lăsaţi să se înăbuşe puţin. Deşi ciupercile se fac în sucul propriu, la sfârşit se pun câţiva stropi de vin alb împreună cu puţin pătrunjel tocat, dar şi puţin piper şi puţină sare. Gremolata de salvie se face destul de uşor dintr-o jumătate de coajă rasă de lămâie, dar fără pieliţa albă de dedesubt, plus ceva sare, un căţel de usturoi şi două frunze de salvie, toate tocate mărunt şi amestecate. Sosul se trece prin sită, apoi trebuie amestecat cu gremolata de salvie şi se toarnă peste pulpe, care se servesc cu ciupercile preparate şi mămăligă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS