11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Din bucătărie

Pregătirea diferitelor mâncăruri ascunde mici secrete, pe care vi le dezvăluim cu ajutorul bunicii.
– Aluatul franţuzesc nu iese decât dacă este preparat la rece sau în faţa unui geam deschis, după care se ţine la frigider 30 de minute.
– Aluatul de prăjituri se taie întotdeauna cu forme bine ascuţite, trecute prin apă.
– Cele mai gustoase jumări de ouă sunt cele preparate pe baie de aburi.
– Dacă sufleurile şi clătitele pe care le preparaţi vor avea în componenţă şi puţină drojdie de bere, acestea vor deveni mult mai afânate.
– Friptura de porc la tavă va avea un gust deosebit dacă, în afară de celelalte condimente (piper, cimbru, foi de dafin), se va unge cu muştar, înainte de a fi băgată la cuptor.
– Friptura de pui va fi crocantă dacă, înainte de a fi introdusă în cuptor, este frecată cu zeamă de lămâie. În afară de aspectul apetisant, se şi frăgezeşte.
– Cârnaţii nu crapă dacă, înainte de a-i prăji, îi înmuiaţi câteva minute în apă fierbinte, îi ştergeţi bine şi îi presăraţi cu puţină făină.
– Cârnaţii sunt mai crocanţi dacă spre sfârşitul timpului de prăjire îi stropiţi cu puţină boia.
– Feliile de şuncă (uscate) se frăgezesc dacă sunt ţinute puţin în lapte.
– Jambonul nu prinde mucegai dacă este udat cu un amestec de apă şi sare.
– Carnea de grătar este mai fragedă dacă o ţinem două ore într-un amestec de ulei şi oţet.
– Carnea pentru supă se frăgezeşte mai repede dacă în apa în care o fierbem picurăm puţin oţet.
– Peştele se curăţă mai uşor de solzi dacă-l băgaţi în apa clocotită şi apoi sub un jet de apă rece.
– Budinca iese perfect dacă înainte de a bate albuşurile puneţi în ele un praf de sare.
– Prunele uscate trebuie înmuiate într-un ceai slab, înainte de-a fi gătite. Îşi vor păstra mai bine savoarea.
– Puiul gătit la cuptor se rumeneşte frumos dacă, după ce-l ungeţi, îl pudraţi cu făină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS