21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasajele zilnice, un pas spre frumuseţe

Masajele zilnice, un pas spre frumuseţe

După o zi la serviciu, trăsăturile feţei devin crispate, tenul pare ofilit, iar ochii sunt puţin umflaţi. Din ritualul de seară nu ar trebui să lipsească masajele binefăcătoare.

O privire aruncată în oglindă după o zi extenuantă la serviciu, cu ochii în calculator sau în hârtii, nu este o imagine care vă mulţumeşte. Ochii sunt umflaţi. În acest caz, specialiştii în domeniu vă recomandă să apelaţi la cremele speciale pentru zona fină, permanent deshidratată, din jurul ochilor. Aplicarea ei nu trebuie să fie obişnuită. Acest ritual trebuie să fie însoţit de gesturi uşoare, care să stimuleze circulaţia, să dreneze şi să descongestioneze. Important este ca aplicarea cremei să se facă prin tamponări uşoare, cu vârful degetelor. Trebuie continuat cu masajul pe arcada sprâncenelor, cu arătătorul, dinspre nas către tâmplă, urmat de ciupirea uşoară a pleoapei de sus, dar şi de masajul pleoapei inferioare, pe sub gene. Practicat în fiecare dimineaţă şi seară, masajul conturului de ochi împiedică formarea ridurilor subţiri şi înlătură pungile inestetice.
Şi faţa trebuie să beneficieze de minunile masajului. Acesta trebuie să urmeze liniile obrazului, ridicăturile şi adânciturile lui, tâmplele, nasul, bărbia şi gâtul. În general, se recomandă repetarea aceleiaşi mişcări de 30 de ori, executată tot timpul de jos în sus, în cercuri largi. După 10-15 minute, trăsăturile feţei vor fi deja destinse.
Când vine vorba de zona gâtului, trebuie să aplicaţi mai întâi crema, apoi să urcaţi către maxilare, cu degetele întinse. La final, doamnele şi domnişoarele trebuie să lovească repede dedesubtul bărbiei cu dosul palmelor.
Dacă masajul clasic nu vă este la îndemână, puteţi apela la altă metodă, ceva mai simplă. „Jacquet“, căci despre ea este vorba, se practică în toate marile cabinete de cosmetică din Occident. Ea constă în apucarea, între arătător şi degetul mare, a unei porţiuni mici de piele, fără să fie trasă. Se continuă pe toată suprafaţa obrazului. Ritualurile acestea de masaj ar trebui să devină zilnice, alături de masajul capului, care poate fi făcut atât la spălare, cât şi atunci când staţi relaxată în faţa televizorului. Dacă alegeţi să practicaţi acest ritual atunci când vă spălaţi, trebuie să ştiţi că, ori de câte ori aplicaţi şamponul pe păr sau un produs special de îngrijire (creme, loţiuni, spume), trebuie să apelaţi la micile mişcări circulare, folosind toate degetele. Porniţi de la tâmple spre creştet, apoi către ceafă şi înapoi. Este o mişcare excelentă pentru a dinamiza circulaţia sanguină şi pentru a oxigena bulbul pilos.

Coapse de invidiat

Şi pentru că fiecare femeie îşi doreşte să aibă coapse suple şi fese apetisante, un mijloc prin care se poate ajunge la o condiţie fizică de invidiat stă tot în puterea masajului. După baie este recomandat un masaj al acestor zone cu un gel anticelulitic.
„Cea mai bună poziţie prin care se poate începe este statul în picioare. Suprafaţa coapselor şi a feselor se va unge în totalitate cu creme de masaj,   masându-se cu cercuri largi, de sus în jos. Mişcările trebuie să fie lejere, pentru încălzirea muşchilor. După aproximativ zece minute se poate începe o frecţie mai brutală şi rapidă. De asemenea, nu uitaţi că zonele masate trebuie să fie într-un prosop pentru a fi absorbite resturile de cremă“, recomandă specialiştii în domeniu. Minunea nu va veni însă după o singură şedinţă, aşa că recomandabil ar fi să reluaţi masajul în fiecare seară, de preferabil după baie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS